Μπαίνουν κανόνες στις μικρές διαδηλώσεις που «επιβαρύνουν την ζωή εκατομμυρίων»

Νομοσχέδιο που «θα ρυθμίζει την ανακοίνωση, την οργάνωση και την κατανομή των διαδηλώσεων», θα κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες εβδομάδες, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, από το βήμα  του 13ου Συνεδρίου, το οποίο ολοκληρώθηκε χθες.

«Με απόλυτο σεβασμό στο συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της συνάθροισης, αλλά με βάση τον όγκο της και την επιβάρυνση που προκαλεί η διαμαρτυρία μερικών δεκάδων στη ζωή εκατομμυρίων», εξήγησε και σχολίασε ότι «αυτό σημαίνει, επιτέλους, να είσαι με τους πολλούς και όχι με τους λίγους» είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παράλληλα, στο κείμενο συμπερασμάτων του συνεδρίου τέθηκαν οι στόχοι για το 14ο Συνέδριο, τον Δεκέμβριο του 2020 ενώ στάλθηκε το μήνυμα ότι, αφενός  η Ν.Δ. «δεν υποκύπτει στον κυβερνητισμό» και αφετέρου ότι παραμένει «ένα κόμμα που με το βλέμμα στο μέλλον και με τους ιδεολογικούς ορίζοντες ανοιχτούς, αναζητά λύσεις σε προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος που δεν μπορούν να απαντηθούν με λογικές και πρακτικές του παρελθόντος».

Από το βήμα o Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε και το στίγμα κινήσεων της κυβέρνησης το αμέσως επόμενο διάστημα προαναγγέλλοντας ότι περίπου 200.000 νοικοκυριά των πιο αδύναμων Ελλήνων θα λάβουν πριν τα Χριστούγεννα έκτακτη ενίσχυση από το επιπλέον πλεόνασμα. Αποδέκτες, όπως ανέφερε, θα είναι οι πιο αδύναμοι από τους μακροχρόνια άνεργους, τις πολύτεκνες οικογένειες και τις οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα ΑμΕΑ!

 

 

Προτεινόμενα για εσάς