Η μυστική συνάντηση Καραμανλή – Παυλόπουλου και τα 2 σενάρια

Τη μυστική συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου με τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, αποκάλυψε στη στήλη του το «Στίγμα» ο Γιώργος Παπαχρήστος.

Στα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» έγραψε για την επίσκεψη του Προέδρου στο γραφείο του Κ. Καραμανλή.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Η συνάντηση έγινε μεν απομεσήμερο, αλλά έγινε με τρόπο τέτοιον ώστε να κρατηθεί μυστική και να μη διαρρεύσει. Και όντως για μερικές ημέρες ο στόχος (της μυστικότητας) επιτεύχθηκε, μέχρι που μου τη σφύριξε «κλέφτικα» ο γείτονας του Καραμανλή, του Κώστα, ο Τζέφρι (Πάιατ!!).  Αστειεύομαι. Για τον Πάιατ. Γιατί η συνάντηση έγινε.

Τρίτη, την περασμένη που ο μήνας είχε 26 και η πρωτεύουσα λιαζόταν από το πέρασμα του θηριώδους, ως και… βροντώδους, Γηρυόνη, δύο αυτοκίνητα, ένα επίσημο και ένα Skoda συνοδευτικό, σταμάτησαν έξω από το επί της οδού Παναγή Κυριακού ισόγειο γραφείο του Κώστα Καραμανλή. Από το «επίσημο» μαύρο πετάχτηκε με γρήγορες κινήσεις ο αγαπημένος Πρόεδρος Προκόπης και  χώθηκε μέσα στο κτίριο για να μην τον «συλλάβει» κανένα αδιάκριτο μάτι.

Η συνάντηση φυσικά δεν ανακοινώθηκε, διότι, όσο να πεις, δεν είναι και τόσο σύνηθες ο εν ενεργεία Πρόεδρος της Δημοκρατίας να επισκέπτεται στο γραφείο του κάποιον ο οποίος τη μόνη ιδιότητα που έχει είναι εκείνη του πρώην.  Πρώην πρωθυπουργός, πρώην αρχηγός της ΝουΔού, πρώην παράγοντας γενικώς…

Προεδρικές ανησυχίες

Τι ήταν αυτό όμως που έκανε τον Πρόεδρο Προκόπη να επισκεφθεί τον Κώστα τον άρχοντα της Ραφήνας στο γραφείο του; Και μάλιστα απομεσήμερο; Και μάλιστα… επαναλαμβανόμενο, όταν στις 24 του μηνός, Κυριακή, ήτοι δύο μόλις ημέρες πριν από τη μυστική τους συνάντηση στην Παν. Κυριακού, είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν εκ του σύνεγγυς στην Ξάνθη κατά τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή του πραγματικού;

Εικάζω ότι η συνάντηση είχε να κάνει με την αναμενόμενη απόφαση του προέδρου Κυριάκου για το πρόσωπο που θα στηρίξει για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Με δεδομένο δε ότι για πολλούς στη ΝουΔού θεωρείται εντελώς απίθανο να εισηγηθεί ο πρόεδρος Κυριάκος δεύτερη θητεία για τον Πρόεδρο Προκόπη, δύο τινά ώθησαν τον Πρόεδρο Προκόπη να επισκεφθεί τον Καραμανλή:

Πρώτον (που δεν το πιστεύω), να συζήτησε με τον Καραμανλή την πιθανότητα να αναλάβει διαμεσολαβητική προσπάθεια με τον πρόεδρο Κυριάκο ώστε να αλλάξει εκείνος γνώμη και στάση απέναντί του, και να τον προτείνει τελικά.
Και, δεύτερον, για να διερευνηθεί η πιθανότητα να προταθεί ο Καραμανλής για Πρόεδρος, παρότι ο ίδιος είναι σε φάση «τραβάτε με κι ας κλαίω» και δηλώνει σε όσους τον ρωτούν ότι δεν ενδιαφέρεται.
Ο,τι και να συμβαίνει πάντως, κοντός ψαλμός αλληλούια. Ο πρόεδρος Κυριάκος έχει (εκτός από κάτι χρησμούς που έχει διατυπώσει) …δεσμευθεί κιόλας ότι σύντομα, και αφού επιστρέψει από κάτι εκδρομές στα βουνά, θα αποφασίσει ποιον θα προτείνει.

Αντε να δούμε – πάντως να το προσέξουν λίγο το πράγμα. Ο Καραμανλής κεντροαριστερός δεν είναι (όπως έχουν δεσμευθεί ότι θα είναι ο νέος Πρόεδρος…). Δεξιός είναι…