Δυο συναντήσεις Μητσοτάκη με τον Τραμπ - Επίσημη πρόσκληση από τον Λευκό Οίκο

Συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, θα έχει στις αρχές του νέου έτους, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», οι δύο άνδρες θα συναντηθούν στις 7 Ιανουαρίου 2020 στον Λευκό Οίκο, υπό την σκιά των αυξημένων προσφυγικών ροών, αλλά και των τουρκικών προκλήσεων σε μία κρίσιμη περίοδο στο Αιγαίο όσο και στην ανατολική Μεσόγειο.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Ντόναλντ Τραμπ, θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και νωρίτερα, στις 4 Δεκεμβρίου, καθώς θα έχουν γεύμα στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο.

Η συνάντηση έχει οριστικοποιηθεί και ο Πρωθυπουργός σκοπεύει να εκθέσει στον κ. Τραμπ τους κινδύνους που απορρέουν από την στάση της Τουρκίας στο Αιγαίο και γενικότερα στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αναδείξει τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και ενός αξιόπιστου συμμάχου που σέβεται το διεθνές δίκαιο και συμβάλει στην ανάπτυξη και την ειρήνη. Αρμόδιες πηγές άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο στη συνάντηση των δύο ηγετών να οριστικοποιηθεί μια επίσημη επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην Ουάσινγκτον, γεγονός που έχει ιδιαίτερη σημασία στην κρίσιμη περίοδο που διανύουμε.