«Ανεπιθύμητο» κήρυξε τον Άδωνι Γεωργιάδη ομάδα αποφοίτων και γονέων της Σχολής Μωραΐτη

Ομάδα απόφοιτων, παλαιών καθηγητών και γονέων, της Σχολής Μωραΐτη με επιστολή της προς τη διεύθυνση και το ΔΣ του Συλλόγου Αποφοίτων της Σχολής, δηλώνει τη διαφωνία της για την πρόσκληση του ιδρύματος στον Άδωνι Γεωργιάδη, ως ομιλητή της εκδήλωσης: «Ο τουρισμός στο επίκεντρο ανάπτυξης και επενδύσεων: Project Ελληνικό και Master Plan ΟΛΠ – Cosco», η οποία θα διεξαχθεί την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου.

Στην επιστολή εξηγούν τους λόγους για τους οποίους ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν πρέπει να παραστεί στην εκδήλωση, καθώς: «αποτελεί κεντρικό πρόσωπο προώθησης της ρητορικής μίσους στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες. Έχει παρουσιάσει και προωθήσει στην εκπομπή του Ελλήνων Έγερσις, το βιβλίο του αυτοπροσδιοριζόμενου ως ναζί και αρνητή του ολοκαυτώματος, Κωνσταντίνου Πλεύρη (…) Ο Άδωνης Γεωργιάδης αναφέρεται σε αυτό ως ένα βιβλίο που περιέχει στοιχεία που δεν χωρούν αμφισβήτηση».

Παράλληλα, σημειώνουν ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει προβεί σε «ξενοφοβική και ρατσιστική ρητορική ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες», (…) «σε συκοφαντική δυσφήμιση και προσβολή της μνήμης του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου» και καταλήγουν τονίζοντας πως: «Ένας εκφραστής ρητορικής μίσους και μισαλλοδοξίας δεν έχει θέση στον χώρο του σχολείου, ανεξάρτητα της όποιας θεσμικής θέσης κατέχει. Καλούμε τον ΣΑΣΜ και τη διεύθυνση του σχολείου να πάρουν ανοιχτά θέση σχετικά με την επιλογή τους αυτή και να αναλάβουν δράση», ζητώντας να ανακληθεί η πρόσκληση της Σχολής Μωραΐτη στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων.