Απάντηση με «παπά-Λάμπρο» από τον Πολάκη στο «άδειασμα» από τον ΣΥΡΙΖΑ

Αδειάζει και η Κουμουνδούρου τον Παύλο Πολάκη για τις αναρτήσεις του σχετικά με τη συντονίστρια για τα ασυνόδευτα Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Κουμουνδούρου επικρατεί οργή και δυσαρέσκεια για τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος μάλιστα δεν ανακαλεί την τοποθέτησή του, όπως δήλωσε με νέα παρέμβασή του στο Facebook.Η «καταδίκη» Πολάκη  ήρθε με ανακοίνωση του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, που αναρτήθηκε στο site του κόμματος.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται:

“Η αριστερά έχει το δικό της τρόπο, τις δικές της λέξεις, με βάση το αξιακό της φορτίο, να απαντά σε χυδαιότητες ή σε ακροδεξιές κορώνες.

Δεν έχουμε κανέναν λόγο να «δανειζόμαστε» από τον πολιτικό και ιδεολογικό μας αντίπαλο, λέξεις, φράσεις, σκέψεις, που διαιωνίζουν τα στερεότυπα και προσβάλουν βαθύτατα όχι μόνο τους ανθρώπους με ψυχικά προβλήματα, αλλά και όλους και όλες εμάς που παλεύουμε για την κατάργησή τους.

Υπό αυτή την έννοια θεωρούμε μη αποδεκτές τις δηλώσεις του Π. Πολάκη, ο οποίος απάντησε, πράγματι, σε χυδαιότητες με τρόπο που ασφαλώς δεν συνάδει με τις θέσεις, τις αρχές και τις αξίες της δικής μας αριστεράς.

Άλλωστε, η ζωή, η αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα των αναπήρων, θεωρούνται από το κόμμα και τη Νεολαία μας αδιαπραγμάτευτα”.

Αυτή η αντίδραση σύμφωνα με πληροφορίες δείχνει ξεκάθαρα τις εσωκομματικές αντιπαραθέσεις που υπάρχουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όπως φαίνεται ξεκάθαρα οι κομματικοί έχουν αποφασίσει να μην επιτρέψουν άλλο στα στελέχη όπως ο Παύλος Πολάκης να καθορίζουν την πολιτική και την αισθητική με την οποία κάνει αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ…

Οι άξεστοι

Ήδη, ο Πάνος Λάμπρου μέλος του ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος του Τομέα Δικαιωμάτων έγραψε στο Facebook::

 

«Μου φαίνεται πράγματι αδιανόητο να “ψυχιατρικοποιούν” κάποιοι (δυστυχώς και από την αριστερά) την πολιτική αντιπαράθεση ή να απαντάς με αυτόν τον κακοποιητικό τρόπο σε άλλες κακοποιητικές δηλώσεις του πολιτικού σου αντιπάλου… Λες και δεν υπάρχουν άλλα επιχειρήματα, πολιτικά και ιδεολογικά. Λες και αν βρίσεις, αν ειρωνευτείς, αν χρησιμοποιήσεις απαξιωτικούς ή ιατρικούς όρους θα πείσεις, θα γίνεις αρεστός, μάγκας», έγραψε ο Πάνος Λάμπρου.

Και η συνέχεια του κειμένου του ήταν ακόμη πιο σκληρή για τον Παύλο Πολάκη. Ιδιαίτερα το υστερόγραφο της ανάρτησής του, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτήρισε τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας «άξεστο». «Γνωρίζω ανθρώπους που αντιμετωπίζουν ψυχικά προβλήματα και είναι ευγενείς, με κουλτούρα, ευαίσθητοι, ωραίοι άνθρωποι δηλαδή. Και γνωρίζω ανθρώπους που δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα και είναι άξεστοι, απολίτιστοι, με βάρβαρη σκέψη», έγραψε ο Πάνος Λάμπρου, που σε κανένα σημείο της ανάρτησής του δεν ανέφερε το όνομα του Παύλου Πολάκη.

Η απάντηση με… Παπά-Λάμπρο

Ο Παύλος Πολάκης δεν άφησε τίποτα απ’ όσα προαναφέρθηκαν να… πέσει κάτω. Και η απάντησή του ήρθε με μεταμεσονύχτια ανάρτηση στο Facebook και το γνωστό δημοτικό τραγούδι «Στου Παπά-Λάμπρου την αυλή», μια σαφής αναφορά στην… ενόχλησή του για όσα έγραψε ο Πάνος Λάμπρου.

Ο Παύλος Πολάκης, με όσα έγραψε, δείχνει για άλλη μια φορά πως δεν έχει διάθεση να πάρει ούτε κόμμα πίσω απ’ όσα έγραψε για την Ειρήνη Αγαπηδάκη και τα οποία προκάλεσαν ακόμη και τη δυσαρέσκεια της Κουμουνδούρου.

«Αναλύοντας» το… γιατί επέλεξε να ανεβάσει το συγκεκριμένο τραγούδι, ο Παύλος Πολάκης αφού (με διάθεση ειρωνείας) απορεί πώς του ήρθε στο μυαλό, εξηγεί πως το επέλεξε γιατί «εκπέμπει “αδιαπραγμάτευτες αρχές και αξίες” μιας βουκολικής ζωής που τα βασικά δικαιώματα είναι η καθάρια φύση, η λεβεντιά και η ελευθερία». Και καταλήγει: «κι όποιος καταλάβει κατάλαβε».