Διοικητές νοσοκομείων: Για το αυτογκόλ της κυβέρνησης πανηγυρίζει η Κουμουνδούρου

Είναι το δεύτερο κόμμα, το οποίο από κυβέρνηση πέρασε στην αξιωματική αντιπολίτευση και εργαλοποιεί τους διορισμούς. Κάτι που έπραξε και ο ίδιος, ο ΣΥΡΙΖΑ,  όταν ήταν κυβέρνηση, με τοποθετήσεις των δικών του παιδιών.

Ωστόσο,το πρώτο στραβοπάτημα της κυβέρνησης, με τον διορισμό του 80χρονου Κωνσταντίνου Πατέρα ως διοικητή του νοσοκομείου Καρδίτσας, που προκάλεσε έντονη κριτική ακόμη και μέσα στη ΝΔ, είναι βούτυρο στο ψωμί του Αλέξη Τσίπρα

Το αυτογκόλ της κυβέρνησης πανηγυρίζει ο  ΣΥΡΙΖΑ που βρήκε το διορισμό του 80χρονου πολιτευτή της ΝΔ, στο νοσοκομείο της Καρδίτσας, ως μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να βγει στην αντεπίθεση.

Με κρεσέντο ανακοινώσεων στράφηκε κατά της ΝΔ, κατηγορώντας την για διορισμό γαλάζιων στελεχών, εγκαινιάζοντας έτσι, και επισήμως, τη νέα θέση του στο πολιτικό σύστημα.

Το αυτί των πολιτών φαίνεται πως έχει γίνει πολύ ευαίσθητο σε ειδήσεις για τοποθέτηση κομματικών στελεχών σε θέσεις ευθύνης, όπως στον κλάδο της  υγείας και με την κοινωνία ταλαιπωρημένη από μέτρα, ανεργία και φυγή στο εξωτερικό οι κοκορομαχίες τέτοιου τύπου ίσως παίξουν καθοριστικό ρόλο στην επιλογή των ψηφοφόρων.

 Πέτσας: «Θα κρίνονται συνεχώς»

Η κυβέρνηση πάντως έδειξε πως θα είναι προσεκτική, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας δήλωσε πως στην πλειοψηφία τους τα πρόσωπα που επιλέχθηκαν, έχουν εμπειρία ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση συνάπτει με τους νέους διοικητές συμβόλαιο αποδοτικότητας βάσει του οποίου θα κρίνονται περιοδικά και έσπευσε να υπογράμμισε πως  «είναι φανερό ότι δεν μιλάμε για κομματικές επιλογές αλλά για ανθρώπους που πρέπει να φέρουν σε πέρας αυτό που ζητούν οι πολίτες από εμάς δηλαδή καλύτερη υγεία για όλους».

“Ο κ. Πατέρας σήμερα έκανε τα αποκαλυπτήρια της «αριστείας» και του «επιτελικού κράτους» του κ. Μητσοτάκη”, γράφει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του και προσθέτει πως παραδέχθηκε ότι συμφώνησε να διοριστεί διοικητής στο νοσοκομείο με αντάλλαγμα την επιστροφή του προεκλογικά στη Ν.Δ. Τη συναλλαγή δεν την έκανε με κάποιο τυχαίο στέλεχος της Ν.Δ., αλλά με τον ίδιο τον σημερινό Πρωθυπουργό”.

Κλιμακώνει δε την επίθεση λέγοντας πως “όσο και να σωπαίνει ενοχικά, ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να τοποθετηθεί δημόσια για τις χάρες σε κουμπάρους, πολιτευτές και συγγενείς στελεχών της Ν.Δ. σε βάρος της δημόσιας Υγείας και των φορολογουμένων” και συνεχίζει”  “ο κ. Μητσοτάκης τόσο με την περίπτωση του κ. Πατέρα όσο και με όλες τις υπόλοιπες εξώφθαλμες περιπτώσεις ρουσφετιών, επιβεβαιώνει πως αποτελεί τον πυρήνα του παλιού πολιτικού συστήματος. Αυτού που οδήγησε ιστορικά τη χώρα στη χρεοκοπία.

Ακολούθως, ο ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας, στην κυβέρνηση, δηλώνει πως είναι τουλάχιστον αστείο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος να χαρακτηρίζει μη κομματικές επιλογές τις τοποθετήσεις των νέων διοικητών στα νοσοκομεία, μετά και την παραδοχή του για μία μέρα διοικητή του νοσοκομείου Καρδίτσας για απευθείας συμφωνία με τον κ. Μητσοτάκη προεκλογικά.

Με στοιχεία

«Βασική προϋπόθεση για τους διοικητές των νοσοκομείων ήταν το πτυχίο, επίσης σε ποσοστό 72% τα πρόσωπα που επιλέχθηκαν, διαθέτουν και μεταπτυχιακό ή και διδακτορικό». Αυτό τόνισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας απαντώντας στις ερωτήσεις των πολιτικών συντακτών.

Παρουσίασε δε, και στατιστικά στοιχεία που δείχνουν ότι στην πλειοψηφία τους τα πρόσωπα που επιλέχθηκαν, έχουν εμπειρία ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση συνάπτει με τους νέους διοικητές συμβόλαιο αποδοτικότητας βάσει του οποίου θα κρίνονται περιοδικά.

Μεταξύ των κριτηρίων για την αξιολόγησή τους ανέφερε τη μείωση της αξίας των ληξιπρόθεσμων, τη μείωση του κόστους προμηθειών, την παρακολούθηση των δεικτών κόστους, τη σωστή λειτουργία των λογιστηρίων, τη μείωση των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων, τη μείωση της χρήσης αντιβιοτικών, τη μείωση του χρόνου αναμονής στα εξωτερικά ιατρεία.

«Είναι φανερό ότι δεν μιλάμε για κομματικές επιλογές αλλά για ανθρώπους που πρέπει να φέρουν σε πέρας αυτό που ζητούν οι πολίτες από εμάς δηλαδή καλύτερη υγεία για όλους», υπογράμμισε ο κ. Πέτσας