ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τη Λε Πεν καταψήφισαν τη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Τη σφοδρή αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να καταψηφίσει τη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία, πάντως, όχι μόνο δεν ήταν ομόφωνη, αλλά προκάλεσε σημαντική εσωτερική ρωγμή, με τους ευρωβουλευτές του κόμματος να χωρίζονται στα τρία.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα αποκάλυψε για μια ακόμη φορά το αληθινό του πρόσωπο. Το αντιευρωπαϊκό του πρόσωπο. Καταψηφίζοντας τη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην ολομέλεια του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, παρέα με την Χρυσή Αυγή, την GUE και την Λε Πεν», ανέφερε στην  ανακοίνωση της η ΝΔ, προσθέτοντας ότι με τη στάση του απέδειξε ότι ο ευρωπαϊσμός του είναι ένα ακόμη σύνθημα χωρίς αντίκρισμα. «Με μια στάση στον Ολάντ (κάποτε Ολαντρέου) για τις αναγκαίες φωτογραφίες, οι δρόμοι του κ.Τσίπρα συναντιούνται με τη Λε Πεν», κατέληξε η ΝΔ.

Χθες, πάντως,  η ομάδα ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ «έσπασε» στα τρία κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για τη νέα Κομισιόν.

Τη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς/Βόρειας Πράσινης Ομάδας (GUE/NGL) ακολούθησε η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών καθώς ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ο Κώστας Αρβανίτης, ο Στέλιος Κούλογλου και η Έλενα Κουντουρά καταψήφισαν τη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υπό την Ούρσουλα Φον ντερ Λάινεν.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, μάλιστα, εξηγώντας τους λόγους της αρνητικής ψήφου σημείωσε ότι η ευρωομάδα δεν θέλει την Κομισιόν να είναι όμηρος των Όρμπαν και Σαλβίνι.

«Δεν θέλω η Κομισιόν να είναι όμηρος των κυρίων Όρμπαν και Σαλβίνι. Και γιατί πιστεύω ότι χρειαζόμαστε πιο φιλόδοξους στόχους και για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και για την αντιμετώπιση της διαφθοράς και της αδιαφάνειας», είπε μεταξύ άλλων, ο κ. Παπαδημούλης εκπροσωπώντας την Ευρωομάδα της Αριστεράς.

Εντούτοις, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κόκκαλης είχε διαφορετική άποψη, ψηφίζοντας υπέρ της Επιτροπής ενώ ο Αλέξης Γεωργούλης επέλεξε την αποχή από την ψηφοφορία.