Ο Αλέξης Τσίπρας για την 46η επέτειο του Πολυτεχνείου: «Θα είμαστε εκεί»

«Θα είμαστε εκεί κυρίως για να στείλουμε μήνυμα αντίστασης στο κύμα της συντήρησης και της οπισθοδρόμησης αλλά και σε όσους έχουν προεξοφλήσει ότι ήρθε το τέλος της ιστορίας», γράφει σε ανάρτησή του, για την 46η επέτειο, από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ο Αλέξης Τσίπρας, αναφέροντας χαρακτηριστικά,  «θα είμαστε εκεί» καθώς θα είναι και ο ίδιος παρών στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα 

46 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, θυμόμαστε, την έφοδο των παιδιών του Νοέμβρη στον ουρανό και τιμούμε όσους έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία. Αλλά και όλες και όλους εκείνους που είπαν το μεγάλο «Όχι» στην αμερικανοκίνητη χούντα, όταν αυτό το «Όχι» κόστιζε διωγμούς, βασανιστήρια, φυλακίσεις, εξορίες.

Φέτος έχουμε πολλούς λόγους να είμαστε εκεί.

Όχι μόνο γιατί οι παλιοί υμνητές της χούντας δε βρίσκονται πια μόνο στο περιθώριο αλλά και σε κυβερνητικούς θώκους να ομνύουν στη κανονικότητα.

Ούτε μόνο γιατί η άγρια καταστολή αναβαθμίζεται σε κυβερνητική στρατηγική αναγκαστικότητας.

Θα είμαστε εκεί κυρίως για να στείλουμε μήνυμα αντίστασης στο κύμα της συντήρησης και της οπισθοδρόμησης αλλά και σε όσους έχουν προεξοφλήσει ότι ήρθε το τέλος της ιστορίας.

Επικεφαλής του μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία του Πολυτεχνείου την Κυριακή, ο Αλέξης Τσίπρας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα τεθεί επικεφαλής στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή στην πορεία του Πολυτεχνείου, όπως ανακοίνωσε μέσω Facebook ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας.

Ως σημείο συνάντησης για την συγκέντρωση έχει οριστεί η γωνία Πατησίων και Σταδίου στις 15:30, ώστε η πορεία να ξεκινήσει το αργότερο στις 16:00, που είναι και η προκαθορισμένη ώρα.

«Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που πρώην πρωθυπουργός συμμετέχει στην πορεία του Πολυτεχνείου. Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει το φοιτητικό κίνημα και εκδηλώνει την αντίθεση του στην παραβίαση του ασύλου και στο δόγμα της κυβέρνησης “Νόμος και τάξη”» αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.