Κοτζιάς & ΥΠΕΞ διαψεύδουν το δημοσίευμα Nordic Monitor για σχέδιο της Τουρκίας για τους 8 αξιωματικούς

Αναταραχές έχει προκαλέσει το δημοσίευμα του Nordic Monitor, το οποίο κάνει λόγο για απόρρητο σχέδιο της Άγκυρας για την επιστροφή των οκτώ Τούρκων που κατηγορούνται για το πραξικόπημα του 2016.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς το διέψευσε με ανάρτησή του στο Twitter, γράφοντας: “Για ποιο λόγο ελληνικά ΜΜΕ αναμασούν δημοσίευμα τριτοκλασσάτης ιστοσελίδας που αναπαράγει ψεύδη τουρκικών υπηρεσιών που διαψεύστηκαν ήδη το καλοκαίρι 2016; που το πάει ελληνικό κέντρο συντονισμού επίθεσης σε βάρος μου; μάλλον ομολογούν ότι δεν τους βγαίνουν Πρέσπες και Προσφυγικό”.

Κύκλοι του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια σχετικά με τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα του Nordic Monitor: «H πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών δεν επιθυμεί να προβεί σε κάποιο σχόλιο επί του δημοσιεύματος, το οποίο αφορά τον τότε Υπουργό Εξωτερικών και την προηγούμενη Κυβέρνηση, που έχουν τη δυνατότητα να απαντήσουν σχετικά με την ακρίβεια ή μη των όσων αναφέρονται από το Nordic Monitor.

H σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών επισημαίνει από πλευράς της ότι δε διανοείται πως μπορεί να έχουν συμβεί τα όσα καταγγέλλονται. Γνώμονας της Ελλάδας πάντοτε είναι η τήρηση των κανόνων του Δικαίου και η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος