Συνάντηση Μητσοτάκη-Ζάεφ την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη

Συναντήσεις με τον Ζόραν Ζάεφ, αλλά και με τον Μπόικο Μπορίσοφ, στη Θεσσαλονίκη, θα έχει την Πέμπτη στην Θεσσαλονίκη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αυτή θα είναι η πρώτη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, μετά το ευρωπαϊκό μπλόκο για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια και τα Τίρανα, έπειτα από το βέτο του Γάλλου προέδρου  Εμμανουέλ Μακρόν.

Υπενθυμίζεται ότι έπειτα από το όχι της ΕΕ, προκηρύχθηκαν πρόωρες εκλογές στη γειτονική χώρα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε συναντήσει τον Ζόραν Ζάεφ στη Νέα Υόρκη, τον περασμένο Σεπτέμβριο, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να μετάσχει στις εργασίες της διάσκεψης «Thessaloniki Summit 2019», που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος. Στις 15:30 ο πρωθυπουργός θα παραστεί στη συνέντευξη Τύπου του ΣΕΒΕ για την παρουσίαση του εμπορικού σήματος των μακεδονικών προϊόντων.

Στο περιθώριο της διάσκεψης, σημειώνει ο Ελεύθερος Τύπος, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί στις 18:30 με τον Ζόραν Ζάεφ, ενώ μία ώρα αργότερα θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό τη Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ. Στις 20:30 ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει στο πλαίσιο του επίσημου δείπνου του 4ου «Thessaloniki Summit».