Παραβίαση του εναέριου χώρου και από Πακιστανικό αεροσκάφος!

Ψάχνουν κάθε ευκαιρία οι Τούρκοι για να προκαλέσουν. Εκμεταλλεύονται ασκήσεις και συνεκπαιδεύσεις με ΝΑΤΟϊκές ναυτικές και αεροπορικές δυνάμεις για να προβάλουν αξιώσεις και να αμφισβητήσουν Ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα. Ακόμα και αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας P3 του Πακιστάν έβαλαν στο παιχνίδι των παραβιάσεων.Το αεροσκάφος παρέμεινε χθες το απόγευμα παράνομα μέσα στο FIR Αθηνών στην περιοχή Ανατολικά της Ρόδου στο πλαίσιο της άσκησης “Dogu Akdeniz”.

Σύμφωνα με το τουρκικό επιτελείο στην άσκηση λαμβάνουν μέρος 48 πολεμικά πλοία από συνολικά 15 χώρες. Τα 32 από αυτά ανήκουν στο Τουρκικό πολεμικό ναυτικό.Τα υπόλοιπα προέρχονται από χώρες του ΝΑΤΟ και άλλες φιλικές στην Τουρκία χώρες όπως το Πακιστάν.

Το Πακιστάν όμως εκτός από πολεμικό πλοίο στην “Dogu Akdeniz” συμμετέχει και με αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας P3. Και μάλιστα το συγκεκριμένο αεροσκάφος το οποίο πετούσε μαζί με τουρκικά CN-235 και μαχητικά παραβίασε το FIR Αθηνών με προκλητικό τρόπο μαζί με τα τουρκικά αεροπλάνα.

Το μπαράζ μαζικών παραβιάσεων από αεροσκάφη που παίρνουν μέρος στην άσκηση μεταξύ των οποίων και το πακιστανικό P3 έχει ενοχλήσει τους Έλληνες επιτελείς.

Το Πακιστάν αποτελεί έναν από τους πλέον πιστούς συμμάχους των Τούρκων. Αγοράζει όπλα από την Άγκυρα, ενώ «δάνεισε» πιλότους στην τουρκική πολεμική αεροπορία μετά το πραξικόπημα, όταν οι Τούρκοι «καρατόμησαν» μεγάλο αριθμό ιπταμένων.