Τι κατέθεσε ο Φρουζής στην προανακριτική για Novartis: «Υφίσταμαι bullying. Δεν έδωσα ποτέ χρήματα»

Ολοκληρώθηκε γρήγορα η πρώτη ημέρα της κατάθεσης Φρουζή, με τον πρώην επικεφαλής της Novartis Hellas, να προχωράει σε αποκαλύψεις – βόμβα για τις πιέσεις και απειλές που δέχθηκε από την εισαγγελία κατά της Διαφθοράς προκειμένου να καταθέσει εναντίον πολιτικών αρχηγών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις οποίες επικαλείται ο Ελεύθερος Τύπος, στην αρχή της κατάθεσής του επεσήμανε ότι ποτέ δεν έχει κληθεί από ανακριτικό ή δικαστικό όργανο για να καταθέσει για την υπόθεση Novartis και πρόσθεσε ότι από το 2016, ταλαιπωρείται, καθώς λόγω της υπόθεσης υφίσταται «bullying». Ο ίδιος φέρεται να τόνισε πως «και στους ελέγχους που διενεργήθηκαν στην οικία του, δεν βρέθηκε τίποτα», ενώ υποστήριξε «ότι δεν έχει κληθεί ποτέ από δικαστικό ή ανακριτικό όργανο».  Συμπλήρωσε μάλιστα πως δεν γνώριζε ποιος θεσμός ήταν εκείνος που τον έλεγχε.

Ο Κωνσταντίνος Φρουζής, είναι πρώην αντιπρόεδρος της Novartis. Σε βάρος του, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για δωροδοκία και του απαγορεύτηκε η έξοδος από την χώρα. Οίδιος από την πρώτη στιγμή αρνείται τις κατηγορίες.

Η κατάθεση Φρουζή

Η κατάθεση: «Σας ευχαριστώ που με καλέσατε να καταθέσω μετρά από τόσο καιρό. Τα πρώτα δημοσιεύματα ήταν το 2016. Πέρασαν τρία μισή χρόνια και κράτησα μια στάση θεσμική. Απέφυγα δημοσιότητα . Ταλαιπωρήθηκα και υφίσταμαι bullying. Τον Φλεβάρη 2017 έκαναν έλεγχο στο σπίτι μου. Άρχισα να καταλαβαίνω πως κάτι συμβαίνει. Πήρανε το λαπτοπ του γιου μου Δημήτρη. Στο τέλος του 2017 διάβασα σε μια εφημερίδα όλα όσα επρόκειτο να ζήσω. Την επόμενη ημέρα είδα τη φάτσα μου μαζί με πρωθυπουργούς υπουργούς κλπ. Δεν έχω κληθεί ποτέ σε ανακριτικό ή δικαστικό όργανο να δώσω εξηγήσεις. ΠΟΤΕ! Θέλανε να μη μιλήσω ποτέ και να με παρουσιάζουν ως τον κύριο Novartis που παρέσυρε πολιτικούς στο διάβα του».

Για την κ. Τουλουπάκη, ο κ. Φρουζής, σύμφωνα με πληροφορίες επεσήμανε: «Συναντηθήκαμε στη Λουκάρεως στην εισαγγελία. Επίμονα μου πρότεινε να κάνω χρήση ευεργετικού νόμου προστασίας ποινικού κώδικα αρκεί να μιλήσω για πολιτικούς. «Δεν εννοώ να μιλήσετε απλά», μου είπε . Δηλαδή να μην καταθέσω όσα ξέρω. Την αλήθεια.  «Έχουμε συντριπτικά στοιχεία εναντίον σας» είπε η κ. Τουλουπακη. «Να τα βγάλετε στην επιφάνεια άμεσα» είπαμε».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κ.κ. Καραγκούνης και Μαρκόπουλος ,ρώτησαν τον κ. Φρουζή, εάν η κ. Τουλουπάκη χρησιμοποίησε την έκφραση «πολιτικά πρόσωπα», με τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Novartis Hellas να απαντάει: «Ναι». Ο ίδιος κατά τις ίδιες πηγές επεσήμανε πως «δεν έδωσα ποτέ λεφτά [σ.σ. σε πολιτικούς]».

Προτεινόμενα για εσάς