Αναβλήθηκε η προανακριτική για τη Novartis – Βουλευτές ΝΔ, αποχώρησαν λόγω της παρουσίας Πολάκη-Τζανακόπουλου

Την αναβολή της προγραμματισμένης για σήμερα συνεδρίασης της Προανακριτικής Επιτροπής για την Novartis, στο πρόγραμμα της οποίας ήταν η εξέταση Φρουζή, αποφάσισε ο πρόεδρος της Επιτροπής Γιάννης Μπούγας, όπως είπε, “ίσως για την Τρίτη”.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης και Δημήτρης Τζανακόπουλος αρνήθηκαν να εξέλθουν από την αίθουσα 150 του κοινοβουλίου.
Έξω από την αίθουσα 150, στον α’ όροφο του κτηρίου του κοινοβουλίου παραβρισκόταν και η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη.

Βουλευτές της ΝΔ δήλωσαν ότι αποχωρούν από την αίθουσα, όπου διερευνάται η υπόθεση Novartis, με το σκεπτικό, ότι η σύνθεση δεν ήταν νόμιμη και η διαδικασία θα έπασχε από ακυρότητα.

Σύμφωνα με δήλωση του κ. Μπούγα, η συνεδρίαση αναβάλλεται λόγω μη νόμιμης σύνθεσης της Προανακριτικής Επιτροπής. «Η συνεδρίαση αναβλήθηκε, γιατί ήταν παράνομη η σύνθεση. Αρνήθηκαν να φύγουν και αναβλήθηκε η συνεδρίαση», τόνισε.

Ο βουλευτής της Ν.Δ. Θάνος Πλεύρης σημείωσε πως «υπήρχαν άτομα στην αίθουσα τα οποία απαγορεύεται να είναι στην επιτροπή, διακόψαμε γιατί αλλιώς υπάρχει κίνδυνος ακυρότητας».

Προσχηματική η αναβολή για την προστασία του Φρουζή, υποστήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, επεσήμανε πως «προστατεύουν το Φρουζή και δεν μας θέλουν. Θα είμαστε εδώ και την επόμενη φορά».

Για πρωτοφανή εξέλιξη, «αντισυνταγματική και πραξικοπηματική», έκανε λόγο σε δηλώσεις του ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Όσον αφορά στο τι θα κάνουν από εδώ και πέρα, απάντησε «το συνταγματικό μας καθήκον».

Υπενθυμίζεται, ότι μιλώντας στο Open νωρίτερα, ο πρώην αναπληρωτής Δικαιοσύνης κ.Παπαγγελόπουλος,  πέρασε στην αντεπίθεση, κάνοντας λόγο για αίτημα εξαίρεσης τριών μελών από την Επιτροπή, το οποίο σκοπεύει να καταθέσει ο ίδιος. «Θα ζητήσω την εξαίρεση τριών μελών της προανακριτικής για να αποδείξω την υποκρισία τους», είπε συγκεκριμένα προσθέτοντας ότι «ήδη εγείρονται πολύ σοβαρά νομικά ζητήματα».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ