«Απέναντι» Γεννηματά-Νίκος Ανδρουλάκης - «Δεν θέλω ένα ΠΑΣΟΚ που θα μετεξελιχθεί σε ΚΚΕ του κέντρου»

Οι δυο διαφορετικοί δρόμοι μεταξύ Φώφης Γεννηματά και Νίκου Ανδρουλάκη φαίνεται πως επισφραγίστηκαν στο τηλεφωνικό ραντεβού που είχαν χθες η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και ο ευρωβουλευτής του κόμματος, στον  απόηχο της απόφασης της ηγεσίας για τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Νίκος Ανδρουλάκης επανέλαβε ότι πρέπει να τηρηθεί το καταστατικό του κόμματος “με σεβασμό στην ιστορία” το οποίο προβλέπει Τακτικό και όχι Έκτακτο Συνέδριο.

Η Φώφη Γεννηματά από την πλευρά της επέμεινε το έκτακτο Συνέδριο να προηγηθεί της Συνδιάσκεψης του ΚΙΝΑΛ.

Έγινε συνάντηση

Σύμφωνα με άλλο ρεπορτάζ, του Iefimerida, χθες οι δυο τους συναντήθηκαν  αλλά – για άγνωστο λόγο – καμία από τις δύο πλευρές δεν θέλησε να δημοσιοποιήσει το ραντεβού.

Όπως αναφέρεται το κλίμα ήταν δύσκολο και ο Νίκος Ανδρουλάκης φέρεται να είπε στη Φώφη Γεννηματά: «Δεν συνυπογράφω τη θεσμική υποβάθμιση του ΠΑΣΟΚ» επιρρίπτοντάς της ευθύνες για το γεγονός ότι «δικές της αποφάσεις οδήγησαν σ’ αυτή την κατάσταση».

Ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ καταλογίζει στην κ. Γεννηματά ότι δεν συζήτησε με κανέναν την απόφασή της για συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα χωρίς εκλογή συνέδρων, τουναντίον πριν από 15 ημέρες στην Κ.Ε. του ΚΙΝΑΛ αποφασίστηκε να γίνει συνδιάσκεψη.

«Ο καθένας είναι οι αποφάσεις του»

Επίσης όπως φέρεται να είπε ο Ν. Ανδρουλάκης «ο καθένας είναι οι αποφάσεις του: Συγκρούστηκες με τον Θεοδωράκη παρότι το 2017 σε είχα προειδοποιήσει να μην πάς σε διορισμένο συνέδριο» ενώ λίγα 24ωρα πριν τις δημοτικές εκλογές του 2019 τα έσπασες με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

 

«Εγώ ως εκλεγμένος ευρωβουλευτής, πρέπει να πω τη γνώμη μου δημόσια και ιδιωτικά για το συμφέρον της παράταξης. Εύχομαι να το κάνουν και οι υπόλοιποι και να μην κρυφτούν αν θέλουμε να υπάρχει προοπτική για το ΠΑΣΟΚ. Είμαστε συνυπεύθυνοι, ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους. Ας μιλήσουν και οι Νέστορες της παράταξης (Σκανδαλίδης, Λοβέρδος, Σημίτης) για όσα συμβαίνουν. Αν θέλουν να φτάσουμε στο σημείο απόλυτης ηγεμονίας ΣΥΡΙΖΑ ας το πουν καθαρά. Εγώ δεν θέλω να βολεύομαι σε ένα ΠΑΣΟΚ που θα μετεξελιχθεί σε ΚΚΕ του κέντρου» λέει ο Ν. Ανδρουλάκης χρησιμοποιώντας μια φράση που έχει πει δημοσίως ο Ευ. Βενιζέλος σε πρόσφατη συνέντευξή του.