Δημοσκόπηση Pulse: Σύμφωνο με τις κινήσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη το 61% των πολιτών

Στον δείκτη «κατεύθυνσης των πραγμάτων» το 61% των ερωτώμενων συνολικά πιστεύει ότι τα πράγματα, το τελευταίο εξάμηνο, πάνε ή μάλλον πάνε προς τη σωστή κατεύθυνση, ενώ το 31% συνολικά πιστεύει ότι πάνε σε λάθος κατεύθυνση.

Ειδικότερα, το 20% πιστεύει ότι τα πράγματα οδεύουν σίγουρα σε σωστή κατεύθυνση (έναντι 23% στην προηγούμενη δημοσκόπηση), το 41% μάλλον σε σωστή (σταθερό),  το 18% μάλλον σε λάθος (έναντι 17%), ενώ το 13% πιστεύει ότι τα πράγματα πηγαίνουν σίγουρα σε λάθος κατεύθυνση (έναντι 12%). 8% των ερωτώμενων δηλώνουν δεν ξέρω/ δεν απαντώ.

Υπέρ μιας συμφωνίας των κομμάτων ώστε να μπορούν να ψηφίζουν οι απόδημοι Έλληνες στις εθνικές εκλογές είναι οι πολίτες ενώ μεγάλο είναι και το προβάδισμα της ΝΔ επί του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, που ανέρχεται στο 13,5%.

Σε ερώτηση σχετικά με το ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται του Αλέξη Τσίπρα με ποσοστό που φτάνει το 45% ενώ ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ φτάνει το 26%, υποχωρώντας μια μονάδα από την προηγούμενη δημοσκόπηση.

Στην εκτίμηση της πρόθεσης ψήφου με αναγωγή στα έγκυρα ψηφοδέλτια, η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ κατά ποσοστό 13,5%.

Στην ερώτηση αν πηγαίνουν προς τη σωστή ή τη λάθος κατεύθυνση τα πράγματα στη χώρα, οι ερωτηθέντες στην έρευνα της Pulse, που διενεργήθηκε το διάστημα 22 – 23 Οκτωβρίου 2019, απαντούν προς τη σωστή σε ποσοστό 61% (20% απαντά «σίγουρα σε σωστή» και 41% «μάλλον σε σωστή»).

Δείτε ολόκληρη τη δημοσκόπηση της Pulse

 

πηγή: Ελεύθερος Τύπος