«Ορεινές συμφωνίες»: Τα αδέλφια Μητσοτάκη και η πεθερά του πρωθυπουργού στην ειδική προβολή της ταινίας (φωτογραφίες)

Μένοντας μακριά από τα στενά πρότυπα των ντοκιμαντέρ, η ταινία με τίτλο «Ορεινές Συμφωνίες» επιχειρεί να ρίξει φως σε άγνωστες πτυχές της σύνθετης προσωπικότητάς του τόσο γνωστού αλλά ταυτόχρονα και τόσο «άγνωστου» Έλληνα πολιτικού.Του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Στην ειδική προβολή της ταινίας που σκηνοθέτησε ο Βαγγγέλης Ευθυμίου, παραβρέθηκαν εκτός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τα υπόλοιπα παιδιά του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, η Ντόρα Μπακογιάννη, η Αλεξάνδρα και η Κατερίνα Μητσοτάκη. Την ταινία παρακολούθησαν στο Ίδρυμα Μητσοτάκη, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η Γιάννα Αγγελοπούλου και η Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Η ταινία είναι βιογραφική και αναφέρεται στις σημαντικότερες στιγμές της ζωής του πατέρα του Κυριάκου Μητσοτάκη, Κωνσταντίνου, ο οποίος «έφυγε» τον Μάιο του 2017.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας «Ορεινές Συμφωνίες» για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Οι δύο καταδίκες του σε θάνατο από τους Ναζί, η βαθιά του επαφή με την ιδιαίτερη πατρίδα του την Κρήτη, η πίστη του στην ιδέα της εθνικής συμφιλίωσης αλλά και η αγάπη του για την σύντροφό του Μαρίκα και το καταφύγιό του στην ποίηση αποτελούν μερικές μόνο από τις «στάσεις» της ταινίας, στην μακρά και περιπετειώδη διαδρομή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.Προσωπικό υλικό του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και ανέκδοτες στιγμές
Οι «Ορεινές Συμφωνίες» μεταφέρουν στον θεατή, με τρόπο απρόσμενο, στιγμές ζωής του εμβληματικού πολιτικού, μέσα από σπάνιο αρχειακό υλικό, ανέκδοτες διηγήσεις της οικογένειας, των συνεργατών, αλλά και των πολιτικών του αντιπάλων. Στην ταινία παρουσιάζεται για πρώτη φορά απόσπασμα της τελευταίας συνέντευξης που έδωσε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είκοσι μέρες πριν τον θάνατό του.

κυριακος μητσοτάκης με πεθερα
Τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνόδεψε στην προβολή η πεθερά του Ηβη Γόντικα

Ρόλο καταλύτη στο εγχείρημα του σκηνοθέτη, Βαγγέλη Ευθυμίου, έχει η σχέση σεβασμού και αγάπης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με τη Φύση. Αναδεικνύεται η σημασία που έδινε ο ίδιος, ως πολίτης και ως πολιτικός, στην προστασία του περιβάλλοντος και μάλιστα σε μια εποχή που η έννοια της οικολογικής συνείδησης ήταν σχεδόν άγνωστη.

Τα εσοδα της ταινίας για τη φύση

Οι «Ορεινές Συμφωνίες» θα ξεκινήσουν να προβάλλονται στους κινηματογράφους στις 31 Οκτωβρίου από την Feelgood Entertainment. Τα έσοδα της ταινίας θα διατεθούν για την προστασία και αναγέννηση της Αμπελιτσιάς, ενδημικού δένδρου των Λευκών Ορέων.

Παραγωγή: Ίδρυμα Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκης
Σενάριο – Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Ευθυμίου
Φωτογραφία: Βαγγέλης Κουλίνος
Μουσική: Βαγγέλης Παπαθανασίου
Οργάνωση παραγωγής : Μυρτώ Βουνάτσου
Εκτέλεση Παραγωγής: LandArt Productions
Διάρκεια: 80’

Κυριάκος Μητσοτάκης, Ηβη Γόντικα, Μαριάννα Βαρδινογιάννη
Η εγγονή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη Αλεξία παρακολούθησε την προβολή.

αλεξια μπακογιάννη
Αλεξία Μπακογιάννη
Ισίδωρος Κούβελος-Μαριάννα Βαρδινογιάννη-Ντόρα Μπακογιάννη-Βαρδής Βαρδινογιάννης
Ισίδωρος Κούβελος-Μαριάννα Βαρδινογιάννη-Ντόρα Μπακογιάννη-Βαρδής Βαρδινογιάννης
Έλλη Παπαδιαμάντη-Παναγιώτης Αγγελόπουλος-Γιάννα Αγγελοπούλου
Έλλη Παπαδιαμάντη-Παναγιώτης Αγγελόπουλος-Γιάννα Αγγελοπούλο