«Καλύτερα ΣΥΡΙΖΑ παρά "πράσινη συμμαχία"» - Παρωχημένη η στρατηγική για τον νέο ΣΥΡΙΖΑ λένε οι ψηφοφόροι

Τα πρώτα συμπεράσματα από τις περιοδείες που έχουν κάνει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, θα συζητηθούν στην σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος που έχει ως θέμα τις 100 πρώτες μέρες της κυβέρνησης,

Ακόμα, στο τραπέζι θα μπει και η δημόσια αυτοκριτική που έκαναν πολλά στελέχη της ομάδας των «κομματικών» για τα χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα του newsit.gr από την επαφή που είχαν με τους πολίτες τα στελέχη της Κουμουνδούρου προέκυψαν τα παρακάτω ζητήματα

– Το όνομα «πράσινη συμμαχία» εμφανίζεται να μην περνάει στον κόσμο καθώς θυμίζει έντονα το κακό ΠΑΣΟΚ. Επ ουδενί δεν παραπέμπει στην οικολογική στροφή που θέλει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

– Το όνομα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης –ΣΥΡΙΖΑ- έχει θετικό πρόσημο στην κοινωνία και είναι σημείο αναφοράς για όσους επιθυμούν σήμερα μια ισχυρή αντιπολίτευση και αύριο μια κυβέρνηση της αριστεράς.

– Οι αναφορές περί δημοκρατικών και προοδευτικών πολιτών χαρακτηρίζονται ως παρωχημένες από τους νέους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

– Η νεολαία αλλά και οι ψηφοφόροι που επιθυμούν να ενταχθούν στον ΣΥΡΙΖΑ δίνουν ιδιαίτερη σημασία στις λέξεις αριστερά, εντιμότητα, δικαιοσύνη.

Μετά από αυτά τα συμπεράσματα γίνεται καθαρό ότι η ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πρέπει να επανακαθορίσει την στρατηγική και τα συνθήματα ή τουλάχιστον να τα προσαρμόσει τις απαιτήσεις των πολιτών.

Καχυποψία

Η καχυποψία που υπάρχει πάντως ανάμεσα στους «προεδρικούς» και τους «κομματικούς» δεν λέει να κοπάσει αφού η κάθε πλευρά εμφανίζεται να βλέπει κινήσεις σκοπιμότητας και ελέγχου του κόμματος.

Οι πληροφορίες που υπήρχαν πριν από λίγες μέρες ότι βουλευτές που επιθυμούν την διεύρυνση συγκεντρώνονται κάθε τόσο προκειμένου να συντονίσουν τις ενέργειές τους πυροδότησε ακόμα περισσότερο το κλίμα καθώς δόθηκε η εντύπωση της νέας τάσης μέσα στο κόμμα.

Όσοι πήραν πάντως μέρος σε αυτές τις συγκεντρώσεις λένε ότι δεν πρόκειται για κίνηση αλλά για μαζώξεις που στόχο έχουν την καλύτερη οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στην επαρχία. Παράλληλα κάνουν κριτική σε όσους έκαναν δημόσια αυτοκριτική, βλέποντας μάλιστα σκοπιμότητα στον χρόνο που ξεκίνησε αυτή η ιστορία, καθώς συνέπεσε με την πρώτη περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα.

Οι «κομματικοί» εμφανίζονται δύσπιστοι στην εξήγηση που δίνουν οι σύντροφοί τους ότι οι συναντήσεις στοχεύουν στην καλύτερη οργάνωση του κόμματος και λένε ότι όλα αυτά έχουν ως στόχο τον έλεγχο του συνεδρίου και άρα τον έλεγχο του νέου κόμματος. Θεωρούν δηλαδή ότι επιδίωξη κάποιων μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ είναι να βρεθούν τα στελέχη του σκληρού πυρήνα της Κουμουνδούρου εκτός των κέντρων αποφάσεων.

Παρά τις γκρίνιες πάντως οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν να γράφονται στη νέα πλατφόρμα  -κοντεύουν να φτάσουν τις 7.000 μέσα σε δυο εικοσιτετράωρα -ενώ η ανταπόκριση του κόσμου στα ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα είναι εντυπωσιακή.