Συγκροτείται διακομματική για την ψήφο Ελλήνων του εξωτερικού

Τη συγκρότηση της διακομματικής για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού δρομολογεί, άμεσα, το υπουργείο Εσωτερικών. Όπως γνωστοποίησε ο αρμόδιος υπουργός, Τάκης Θεοδωρικάκος, εντός της ημέρας θα αποστείλει επιστολή προς τα κόμματα προκειμένου να ορίσουν τον εκπρόσωπό τους στην επιτροπή.

Αντικείμενό της θα είναι η διαβούλευση και η εξεύρεση κοινής συνισταμένης σε ζητήματα που αφορούν τη διαδικασία άσκησης του εκλογικού δικαιώματος, τον τρόπο που θα εκλέγονται οι αντιπρόσωποι των εκτός επικρατείας εκλογέων κ.λπ., που απασχόλησαν ακροθιγώς τον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς στις συναντήσεις της περασμένης Παρασκευής.

Επιδίωξη του υπουργείου είναι η σύσταση και συνεδρίαση της επιτροπής να γίνει άμεσα, εντός της εβδομάδας.

Ο κ. Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, κάλεσε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να συμμετάσχει στην επιτροπή, ενώ τόνισε την ανάγκη ο καθένας να βάλει νερό στο κρασί του προκειμένου να υπάρξει συναίνεση και το νομοσχέδιο να ψηφιστεί και από τους 300 βουλευτές.

Όπως σημειώνει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, διευκρίνισε πάντως, ότι η κυβέρνηση θέτει μόνο μία κόκκινη γραμμή, που είναι η ψήφος των ήδη εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους Ελλήνων να είναι ισότιμη και να μετρά στη διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος.