Επιχείρηση-«ξύπνημα» για τον ΣΥΡΙΖΑ

Με νωπή, ακόμα, τη λαϊκή εντολή που τον έστειλε στα έδρανα της αντιπολίτευσης, και με  την αγωνία να εδραιωθεί ως ο δεύτερος πόλος στην πολιτική σκηνή, ο ΣΥΡΙΖΑ περνά από την εσωστρέφεια, στην προσπάθεια αναδιάταξης και διαμόρφωσης του νέου ιδεολογικο-πολιτικού του στίγματος.

Τέσσερις μήνες από τις εκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας και τα κορυφαία στελέχη του κόμματος ετοιμάζονται για περιοδείες σε ολόκληρη την Ελλάδα, με στόχο να συνομιλήσουν με τους πολίτες, να εμπλουτίσουν τους εκλογικούς καταλόγους του ΣΥΡΙΖΑ και να προωθήσουν την Προοδευτική Συμμαχία, όπως αποκαλείται η προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κυριαρχήσει στο χώρο της κεντροαριστεράς.

Με κεντρικό σύνθημα “Πάρε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σου” ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εγκαινιάζει σήμερα και αύριο την «πορεία προς τον λαό» από το «κάστρο» της της προοδευτικής παράταξης, την Αχαΐα. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσίπρας είχε επιλέξει τη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια στις εκλογές, η οποία ήταν από τις ελάχιστες που ο ΣΥΡΙΖΑ προηγήθηκε με σχεδόν οκτώ μονάδες από τη ΝΔ. Η επίσκεψή του στο νομό θα ολοκληρωθεί με παρουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Πάτρα, όπου θα συμμετέχει σε ανοιχτή συνέλευση προκειμένου να απαντήσει σε ερωτήσεις πολιτών.

Η επόμενη περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα θα πραγματοποιηθεί στο άλλο “οχυρό” του ΣΥΡΙΖΑ, στην Κρήτη, όπου στις 7 Ιουλίου ο χάρτης βάφτηκε ροζ και στους τέσσερις νομούς.

Η πλατφόρμα eSYRIZA

Οι διεργασίες στην Κουμουνδούρου είναι πολυεπίπεδες αφού παράλληλα με τις περιοδείες βουλευτών και στελεχών, έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για τη διαδικτυακή πλατφόρμα eSYRIZA, η οποία θα τεθεί σε λειτουργία εντός των επόμενων ημερών. Όποιος πολίτης επιθυμεί θα μπορεί μέσω μια αίτησης να γίνεται μέλος ηλεκτρονικά. Η ολοκλήρωση της διαδικασίας, όμως θα απαιτεί την αυτοπρόσωπη παρουσία και την παραλαβή της κάρτας από την τοπική του οργάνωση.

Σε προσυνεδριακά μονοπάτια βρίσκεται και η νεολαία, καθώς πραγματοποίησε την Κυριακή την πανελλαδική της συνδιάσκεψη, ενώ ανάλογη κίνηση αναμένεται να κάνουν το επόμενο διάστημα και οι “53+” με μέλη της να υποστηρίζουν πως η συνάντηση θα έχει πιο διευρυμένη μορφή πέρα από τα όρια της τάσης.