Παναγιωτόπουλος: Γαλλική φρεγάτα σπεύδει στην κυπριακή ΑΟΖ - Ενίσχυση περιφρούρησης στο οικόπεδο 7 (Video)

Το Παρίσι στέλνει μία ακόμη γαλλική φρεγάτα στο οικόπεδο 7 της κυπριακής ΑΟΖ, όπως δήλωσε στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ενώ τόνισε ότι υπάρχει πιθανότητα να καταπλεύσει στην Κυπριακή θαλάσσια περιοχή και ιταλική φρεγάτα.Αποτέλεσμα εικόνας για οικοπεδο 7 αοζ κυπρος

 

Ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε ότι διερεύνησε το ενδεχόμενο αυτό κατά τη συνάντησή του, με τη Γαλλίδα ομόλογό του Φλοράνς Παρλί την Πέμπτη, καθώς η Κύπρος είναι χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Το οικόπεδο 7 έχει παραχωρηθεί σε εταιρείες γαλλικών και ιταλικών συμφερόντων και ανέφερα, ότι αυτό είναι τεστ αντοχών όχι μονό προς τη Γαλλία, αλλά και προς την ΕΕ που κάνει ο Ερντογάν έναντι των συμμάχων» υπογράμμισε.

Όπως σημειώνει ο Ελεύθερος Τύπος, ο κ. Παναγιωτόπουλος διευκρίνισε πάντως, ότι οι Τούρκοι είναι σε μια γωνιά του οικοπέδου 7, ενώ οι Γάλλοι σε άλλη περιοχή, αλλά εκτίμησε ότι είναι σημαντική εκεί η παρουσία ευρωπαϊκών δυνάμεων.

Ο υπουργός Άμυνας ξεκαθάρισε πάντως, ότι αν χρειαστεί να ζητηθεί επισήμως στρατιωτική παρουσία στο οικόπεδο 7 της κυπριακής ΑΟΖ, αυτό θα γίνει από τη Λευκωσία.

Η παρουσία του γεωτρύπανου Γιαβούζ με τη συνοδεία μάλιστα τουρκικών πολεμικών πλοίων, αποτελεί προκλητική ενέργεια, τόνισε ο υπουργός.

Δείτε τη συνέντευξη του υπουργού Εθνικής Άμυνας στον ΣΚΑΪ: