Ομολογία Βούτση: «Δεν ήμασταν έτοιμοι να κυβερνήσουμε»

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και σημαίνον στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης δήλωσε ευθαρσώς ότι το κόμμα του δεν ήταν έτοιμο να κυβερνήσει το 2015. «Ήμασταν πάρα πολύ μακριά από το να είμαστε έτοιμοι για διακυβέρνηση» είπε χαρακτηριστικά.

Κατά τη διάρκεια παρουσίασης βιβλίου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην πορεία του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, σημειώνοντας πως η αποτίμηση της ήττας πρέπει να γίνει «συντεταγμένα και τολμηρά». Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρθηκε σε μια γενναία πολιτική συμμαχιών στην οποία πρέπει να προχωρήσει το κόμμα ενόψει της διεύρυνσής του.

Αυτό που προκάλεσε πάντως εντύπωση ήταν το σχόλιό του για το πόσο έτοιμος ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει την εξουσία τον Ιανουάριο του 2015

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Ενώ ήμασταν προετοιμασμένοι πάρα πολύ στα τρία χρόνια που ήμασταν αξιωματική αντιπολίτευση σε ψηφίδες προγραμματικές με πρωταγωνιστικό ρόλο του Γιάνη, αλλά και άλλων συντρόφων για το τι πρέπει να κάνουμε με τις ΕΠΕΚΕ, ήμασταν πάρα πολύ μακριά από το να είμαστε έτοιμοι για διακυβέρνηση».

«Και ήμασταν επίσης μακριά από την οργάνωση της διακυβέρνησης. Είμαι ευθύς, λέω ότι δεν υπήρχε σε κανένα υπουργείο, καμία οργάνωση βάσης ή οργάνωση μελών, όπως τα λέμε τώρα. Πουθενά σε κανένα υπουργείο σε κανένα μαζικό χώρο» πρόσθεσε.

Ο Νίκος Βούτσης αποκάλυψε ακόμα ότι «υπήρχε διαφωνία σε κλειστούς κύκλους για το αν θα προχωρήσουμε το ‘14 στην πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά, με αφορμή την εκλογική προεδρία».

πηγή: economico.gr