Τσίπρας: «Η κυβέρνηση ακολουθεί πολιτική κατευνασμού απέναντι στον Ερντογάν» (Video)

Την πρώτη του συνέντευξη μετά από τις εκλογές του περασμένου Ιουλίου, έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε στο κεντρικό δελτίο του Alpha ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση.

Απαντώντας στις ερωτήσεις του  Αντώνη Σρόιτερ, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την ανησυχία του για τις εξελίξεις μετά την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία: «Σε ότι αφορά την καθημερινότητα όλων μας, δεν έγινε πιο γαλανή η ατμόσφαιρα. Προβλήματα πολλά υπάρχουν, και είμαι ανήσυχος σε ότι αφορά στις εξελίξεις στην περιοχή μας. Πρόκειται για μια τεταμένη κατάσταση, με την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία».

«Έχουν περάσει τρεις μήνες και όσο είδατε κυρώσεις κατά της Τουρκίας, άλλο τόσο είδαμε και εμείς. Η Ευρώπη πήρε μια απόφαση, αλλά η κυβέρνησης έπρεπε να επισπεύσει και να ζητήσει την εφαρμογή των κυρώσεων. Συναντήθηκε ο κ. Μητσοτάκης με τον Ερντογάν, ήρθε ο Πομπέο και δεν είδα τίποτα. Ακούσατε τη λέξη κυρώσεις να προφέρεται από τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Δένδια;

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση έχοντας να διαχειριστεί το προφυγικό, διστάζει να διεκδικήσει μέσα από διπλωματικές οδούς, κυρώσεις ενάντια στην Τουρκία που εν πάση περιπτώσει θα έβαζαν εμπόδια στην αχαλίνωτη στάση του κ. Ερντογάν. Η κυβέρνηση ακολουθεί πολιτική κατευνασμού απέναντι στον Ερντογάν», είπε αναφερόμενος και στις συνεχείς προκλήσεις της Τουρκίας, καθώς και στην αυθαίρετη ερευνητική δράση της στο οικόπεδο 7, της Κυπριακής ΑΟΖ.

Σε ότι αφορά το προσφυγικό/μεταναστευτικό, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι η κατάσταση σήμερα έχει επιδεινωθεί, τονίζοντας πως παρέδωσαν στην κυβέρνηση, μία Μόρια με 5.600 πρόσφυγες και την 1η Οκτωβρίου καταμετρήθηκαν 12.280 πρόσφυγες στον καταυλισμό.

«Πέρασε από την πλάτη μας η μεγαλύτερη προσφυγική κρίση όλων των εποχών από τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο», επισήμανε.

Ολόκληρη η συνέντευξη Τσίπρα στο δελτίο ειδήσεων του Alpha:

Για την υπόθεση Novartis

Αναφερόμενος στην υπόθεση Παπαγγελόπουλου, ο κ. Τσίπρας τόνισε: «Αυτό που συμβαίνει σήμερα, δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ άλλοτε. Πρώτη φορά συστήνεται προανακριτική – με προοπτική ειδικού δικαστηρίου- με την κατηγορία ότι κάποιος υπουργός προσπάθησε να αναδείξει σκάνδαλα προηγούμενων υπουργών.

Εδώ ανοίγει μία φάμπρικα, ότι όποιος αναδεικνύει ζητήματα, θα κατηγορείται για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη. Και ανοίγει μια φάμπρικα ενόσω η υπόθεση Novartis βρίσκεται σε εξέλιξη, συνεχίζεται η δικαστική έρευνα.

Εδώ έχουμε μια ποινική δίωξη, σε βάρος του κ. Λοβέρδου και υπό διερεύνηση τους φακέλους δύο υπουργών. Εδώ έχουμε μια υπόθεση ρεβανσισμού τόσο κατά του κ. Παπαγγελόπουλου, όσο και σε βάρος των εισαγγελέων που διερευνούν την υπόθεση».