«Άνοιγμα στην κοινωνία» κάνει με site ο Ρουβίκωνας

Στην δημιουργία site με την ανάλυση των επιθέσεών του προχωρά τις επόμενες ημέρες ο Ρουβίκωνας!

Στον επίσημο ιστότοπό του ο Ρουβίκωνας θα προχωρά ακόμη και και σε αυτοκριτική και προσδιορισμό των επομένων κινήσεών του.

Παράλληλα, όπως γραφει το in.gr οι ακτιβιστές των Εξαρχείων που έχουν προχωρήσει σε περισσότερες από 160 επιθέσεις και συμβολικές ενέργειες θα οργανώσουν εκδηλώση για νέο «άνοιγμα στην λαϊκή βάση «και ενίσχυση των τάξεων της οργάνωσης.

Την ίδια ώρα μέλη του Ρουβίκωνα ανέφεραν προσφάτως σε διαδικτυακή εκπομπή ότι ο «κόσμος του αγώνα είναι με το όπλο παρά πόδα», λόγω της κινητοποίησης της ΕΛΑΣ καθώς κι ότι η παρουσία των αστυνομικών στα Εξάρχεια είναι «ασφυκτική».

Και εκδήλωση σε κινηματογράφο

Οι ακτιβιστές των Εξαρχείων ανακοίνωσαν λοιπόν ότι θα προχωρήσουν στις 3-4 Νοεμβρίου σε «εκδήλωση απεύθυνσης στην κοινωνική βάση» σε κινηματογράφο της Αθήνας. Παράλληλα θα παρουσιάσουν τον ιστότοπο του Ρουβίκωνα.

Όπως ανέφεραν σε σχετικό κείμενό τους «παρουσιάζοντας τον ιστότοπό μας που θα αποτυπώνει χρόνια δράσης και την λογική της πολιτικής παρουσίας μας, θα κάνουμε μια συνολική αποτίμηση των πέντε χρόνων Ρουβίκωνα. Τα συμπεράσματα, όσα «μας βγήκαν», όσα «δεν μας βγήκαν».

Τις προκλήσεις που αντιμετωπίσαμε στην δομή μας, την εμπειρία που αποκομίσαμε από τους τρόπους απεύθυνσής μας, τα μέτωπα που ανοίξαμε κι αυτά που δεν ανοίξαμε, το πώς αντιμετωπίζουμε την καταστολή αλλά και την αλληλεγγύη σε Ελλάδα και εξωτερικό. Στην συνέχεια θα ακολουθήσει μια ανοιχτή συζήτηση πάνω στις προτεραιότητες και τις μορφές που πρέπει να αποκτήσει ο αγώνας στην νέα πολιτική, εθνική και διεθνή συγκυρία. Το ερώτημα του «τι κάνουμε τώρα».»

Για να συμπληρωθεί ακολούθως «το κάλεσμα δεν έχει μοναδικό σκοπό να παρουσιάσουμε τον εαυτό και τις απόψεις μας. Ούτε μόνο να γίνει ένας γόνιμος διάλογος. Είναι επίσης κάλεσμα συμμετοχής στον Ρουβίκωνα. Καλούμε ανθρώπους της κοινωνικής βάσης, τα ταξικά μας αδέλφια, να έρθουν, να ακούσουν, να μιλήσουν και αν η πολιτική μας ταυτότητα τους καλύπτει, να έρθουν μαζί μας. Να οργανώσουμε μαζί το επόμενο βήμα του Ρουβίκωνα».

Προτεινόμενα για εσάς