Novartis: Τι θα πει ο Τσίπρας για Παπαγγελόπουλο και την σύσταση προανακριτικής

Τα μεσάνυκτα απόψε θα γίνει  η κρίσιμη, μυστική ψηφοφορία για τη σύσταση ή μη προανακριτικής Επιτροπής για τον  Δημήτρη Παππαγγελόπουλο και την εμπλοκή του  στην υπόθεση της Novartis.

Με δεδομένο ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα παρίσταται στην Ολομέλεια της Βουλής, (θα απουσιάζει στο Κάιρο για την τριμερή συνάντηση Ελλάδας – Κύπρου- Αιγύπτου) το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην ομιλία του  πρώην πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα.

 

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ασκήσει δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό για την επιλογή τους να τον αφήσουν «εκτός κάδρου», καθώς, όπως θα τονίσει, με τον τρόπο αυτό ο κ. Μητσοτάκης ομολογεί ότι δεν υπάρχει καμία βάση σε όσα καταμαρτυρούσε στον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επί δυόμιση ολόκληρα χρόνια. «Ήταν απλώς μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού από το πραγματικό σκάνδαλο», λένε  χαρακτηριστικά πηγές της Κουμουνδούρου, δίνοντας ένα στίγμα της αποψινής παρέμβασης του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντα κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Τσίπρας θα κάνει λόγο για προσπάθεια  της ΝΔ για κατατρομοκράτηση δικαστικών λειτουργών, αλλά και στα εσωτερικά προβλήματα, τα οποία  κατά τον ΣΥΡΙΖΑ   έχει να αντιμετωπίσει ο πρωθυπουργός πιεζόμενος από την «πτέρυγα του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά». Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα αναλύσει τους λόγους για τους οποίους το κόμμα του θα καταψηφίσει τη πρόταση της πλειοψηφίας για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής εξηγώντας πως δεν υπάρχουν ενδείξεις προκειμένου να παρθεί μια τέτοια πρωτοβουλία.

Εκτός από τον Αλέξη Τσίπρα και τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, του οποίου η τοποθέτηση θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον σύμφωνα με στελέχη της Κουμουνδούρου, το λόγο θα πάρουν ακόμα τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Σπύρος Λάππας, ο Παύλος Πολάκης, ο Γιάννης Γκιόλας και ο Γιάννης Ραγκούσης. Χρέη κοινοβουλευτικού εκπροσώπου θα αναλάβει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.