Υπόθεση Novartis: Άρθηκε η βουλευτική ασυλία Λοβέρδου - Συναισθηματικά φορτισμένος ο βουλευτής

Στην άρση της ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου, προχώρησε η Βουλή, με 224 βουλευτές να ψηφίζουν υπέρ κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας και ένας κατά.

 

 

Την άρση της βουλευτικής του ασυλίας -ώστε να του δοθεί η δυνατότητα να συντρίψει τους σκευωρούς και να αποκαλύψει τους εμπνευστές και εκτελεστές της πλεκτάνης στην υπόθεση της Novartis-  είχε ζητήσει άλλωστε από το βήμα της Βουλής ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο βουλευτής συναισθηματικά φορτισμένος, μίλησε για «σπείρα παλιανθρώπων» και υποστήριξε πως «πρόσωπο με πρόσωπο θα συντρίψω τη σκευωρία».

ο κ. Λοβέρδος εγκαλείται για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας

«Ο τελευταίος σπασμός του Ρασπούτιν»

«Είμαι το άλλοθι των επίορκων εισαγγελέων που συνέργησαν στην αναστάτωση της χώρας και την απόπειρα να διακόψουν τη λειτουργία της Βουλής που προϋποθέτει οπωσδήποτε και την αντιπολίτευση. Για να έχουν να πουν, οι ίδιοι και πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πως δεν αναστάτωσαν χωρίς λόγο τη χώρα, πως να, κάποια ένδειξη βρέθηκε. Αυτό παπαγάλιζαν με άνανδρο τρόπο οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ», είπε και πρόσθεσε πως: «Το άλλοθι, όμως, του παραδικαστικού και των πολιτικών του εμπνευστών στην κατάχρηση εξουσίας αποκαλύπτεται. Και κανείς δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερο χαρακτηρισμό για αυτές τις πράξεις αντιπερισπασμού από εκείνον του Βουλευτή και Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής Βασίλη Κεγκέρογλου: «πρόκειται για τον τελευταίο σπασμό του Ρασπούτιν»».

Υποστήριξε πως όσοι ενορχήστρωσαν την υπόθεση αυτή και όσοι τους βοήθησαν θα δώσουν λόγο στη Δικαιοσύνη και «ήττα των σκευωρών θα είναι συντριπτική». Στην ομιλία του αναφέρθηκε σε καταθέσεις μαρτύρων και σε όσα είπαν για τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης αλλά και σε δικαστικούς λειτουργούς που «εκτελούσαν συμβόλαια πολιτικής, ηθικής και προσωπικής εξόντωσης με εντολές υπουργού της προηγούμενης κυβέρνησης» Πρόσθεσε δε, «κανείς δεν μπορεί να έχει αμφιβολία ότι το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας έχει συντελεστεί».

«Θέμα νομιμότητας»

Για πολιτική σκευωρία έκανε λόγο και η Φώφη Γεννηματά.

Σημείωσε πως δεν βρέθηκε κανένα αποδεικτικό στοιχείο σε βάρος του κ. Λοβέρδου για να ζητείται η άρση της ασυλίας του και έθεσε θέμα νομιμότητας της διαδικασίας.

Διαβεβαίωσε ωστόσο, πως το ΚΙΝΑΛ σέβεται την επιθυμία του και θα υπερψηφίσει την άρση της ασυλίας του.

«Η κοινοβουλευτική ομάδα είναι απόλυτα αντίθετη με το αίτημα άρσης της βουλευτικής ασυλίας του κ. Λοβέρδου γιατί δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο εις βάρος του και υπάρχει θέμα νομιμότητας. Αυτό πρέπει να απασχολήσει το προεδρείο και τα κόμματα. Η υπόθεση τηε Novartis δεν είναι ένα μέρος του σκανδάλου, αλλά αποτελεί και πολιτική σκευωρία. Στήθηκε και λειτούργησε ένα παραδικαστικό κύκλωμα, σκοτεινό, το οποίο γεννήθηκε στα σπλάχνα μέρους της Δεξιάς αλλά το υιοθέτησε και το καρπώθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ.