Στα social media περνά ο πόλεμος κορυφής - Η ψηφιακή κόντρα Μητσοτάκη-Τσίπρα για τις απεργίες

Η πρώτη σοβαρή ιδεολογικο-πολιτική κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασε χθες με φόντο τις απεργιακές κινητοποιήσεις, με τα δύο αντίπαλα στρατόπεδα να δίνουν ένα σαφές δείγμα της στρατηγικής που σκοπεύουν να ακολουθήσουν στα social media, λόγω της συμμετοχής των ΜΜΕ στην 24ωρη απεργία.

Την αφορμή έδωσε ένα twitt του πρωθυπουργού κ. Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος, δίνοντας σαφές ιδεολογικό περιεχόμενο στην παρέμβασή του, σχολίασε:

«Για μία ακόμη φορά, απεργούν οι λίγοι και ταλαιπωρούνται οι πολλοί!». Και συνέχισε:

«Κι αυτό γιατί μερικοί επαγγελματίες του συνδικαλισμού αντιδρούν στη διαφάνεια. Επαγγελματίες συνδικαλιστές που έχουν χάσει την επαφή τους με τον κόσμο της εργασίας και που δεν αντιλαμβάνονται ότι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι επιθυμούν περισσότερη συμμετοχή και δημοκρατία στη λήψη αποφάσεων που τους αφορούν. Εμείς νομοθετούμε τα σωματεία να είναι αντιπροσωπευτικά και να λογοδοτούν. Και οι πλειοψηφίες να είναι αυτές που θα αποφασίζουν για τη στάση των εργαζομένων, θεσπίζοντας, προαιρετικά, και τη δυνατότητα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Στέκομαι στο πλευρό των εκατομμυρίων πολιτών που σήμερα δοκιμάζονται γιατί έτσι το θέλησε μια μειοψηφία. Οι Έλληνες κουράστηκαν, πλέον, να δοκιμάζονται από πρακτικές περασμένων δεκαετιών. Είναι καιρός να πάμε μπροστά. Και θα πάμε!».

Λίγη ώρα αργότερα, ο Αλέξης Τσίπρας έγραψε στο Facebook:

«Η ανάρτηση του κ. Μητσοτάκη για τη σημερινή απεργία, αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της ακραίας συντηρητικής του αντίληψης για το συνταγματικά κατοχυρωμένο δημοκρατικό δικαίωμα των εργαζομένων να απεργούν.

Ούτε ο Όρμπαν στην Ουγγαρία, δε θα το έγραφε καλύτερα.

Δυσανεξία στις απεργίες, δυσανεξία στη διαφορετική άποψη, δυσανεξία στα εργασιακά δικαιώματα, δυσανεξία και στη Δημοκρατία.

Όλα αυτά είναι σημάδια καθεστωτικής νοοτροπίας.

Επειδή κέρδισε τις εκλογές, νομίζει ότι δε θα πρέπει κανείς να τον ενοχλεί. Κόμματα, κοινοβουλευτικές διαδικασίες, εφημερίδες, απεργοί.

Όλοι σιωπή!

Ενοχλείται ο κος Πρωθυπουργός…»

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε μέσω Facebook τα όσα έγραψε ο κ. Μητσοτάκης: «Θα μπορούσε να είναι ανακοίνωση του ΣΕΒ.Όμως είναι δήλωση του κ. Μητσοτάκη, του πρώτου Πρωθυπουργού της χώρας που απροκάλυπτα εναντιώνεται στο συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην απεργία. Με αλαζονεία και αυταρχισμό».

Αντιδράσεις και από ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ

«Δυστυχώς με την πολιτική που προωθεί στα εργασιακά ο κ. Μητσοτάκης την πληρώνουν οι πολλοί. Γιατί το νομοθέτημά του οδηγεί σε καταστρατήγηση των συλλογικών συμβάσεων, απαξιώνει τις αμοιβές και τα δικαιώματα των εργαζομένων» ανέφερε το ΚΙΝΑΛ με ανακοίνωση του Γραφείου τύπου και καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι «για αυτά, στα οποία εστιάζουν οι εργαζόμενοι τον αγώνα τους σιωπά εκ του πονηρού. Τα υπόλοιπα από την ανάρτησή του, όπως τα περί συμμετοχής και ψηφοφοριών, από μας μόνο ως προβοκάτσια εκλαμβάνονται…», υποστηρίζει.

Επίθεση της κυβέρνησης στις συλλογικές συμβάσεις και τα εργασιακά δικαιώματα χαρακτήρισε το ΚΚΕ την ανάρτηση του πρωθυπουργού για την απεργιακή κινητοποίηση.

Συγκεκριμένα, ο Περισσός τόνισε: «Πάει πολύ ο πρωθυπουργός, που εκλέγεται με λιγότερο από το 30% των εχόντων δικαίωμα ψήφου Ελλήνων πολιτών, να μιλάει για μειοψηφίες απεργών, μόνο και μόνο για να κρύψει την επίθεση που σχεδιάζει με το κατάπτυστο πολυνομοσχέδιο στους μισθούς, τις συλλογικές συμβάσεις και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, που έχουν κατακτηθεί με αγώνες και αίμα».

«Όσο για τους επαγγελματίες του συνδικαλισμού, ας τους αναζητήσει στο κόμμα του, στους νόθους και τους ανθρώπους των επιχειρήσεων μέσα στα συνδικάτα, με τους οποίους συναντιέται ο κ. Μητσοτάκης. Ναι, όλοι αυτοί δεν έχουν καμία επαφή με τον κόσμο της εργασίας, ο οποίος, σε πείσμα του κ. Μητσοτάκη, θα υπερασπιστεί μαζί με τα ταξικά συνδικάτα τα δικαιώματά του», καταλήγει το ΚΚΕ.