Εσπευσμένη παρέμβαση Γερμανίας και Γαλλίας, σε Άγκυρα και Αθήνα για το προσφυγικό

Πρωτοβουλία αναλαμβάνουν Βερολίνο και Παρίσι, για την αντιμετώπιση των νέων αυξημένων αφίξεων μεταναστών στο Αιγαίο, καθώς όπως μετέδωσε η Deutsche Welle, η Άνγκελα Μέρκελ φοβάται νέα έκρηξη των προσφυγικών ροών, όπως εκείνη του 2015,  που είχε επιφέρει βαρύ πολιτικό κόστος, τόσο για την ίδια, όσο και το κόμμα της.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ που αναμεταδόθηκε από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ οι υπουργοί Εσωτερικών της Γερμανίας Χορστ Ζέεχοφερ και της Γαλλίας Κριστόφ Καστανέρ, θα επισκεφθούν Άγκυρα και Αθήνα, μαζί με τον απερχόμενο επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων Δημήτρη Αβραμόπουλο, καθώς η πρωτοβουλία πραγματοποιείται εσπευσμένα και υπό Ευρωπαϊκό μανδύα.

Οι δύο υπουργοί αναμένεται να εκφράσουν στην τουρκική κυβέρνηση τη δυσαρέσκειά τους για τον τρόπο που εφαρμόζει τη συμφωνία, που έχει συνάψει με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το μεταναστευτικό.

Θα ασκήσουν όμως πιέσεις και στην Ελληνική κυβέρνηση, ώστε να επιταχύνει τη διαδικασία επαναπροώθησης των μεταναστών από τα Ελληνικά νησιά στην Τουρκία. Οι ίδιες πληροφορίες, όπως σημειώνει ο Ελεύθερος Τύπος, ανέφεραν πάντως, ότι το Βερολίνο είναι έτοιμο να προσφέρει τεχνική βοήθεια στην Ελλάδα.