Γερουλάνος: «Έχω σχέδιο για να βγει το ΠΑΣΟΚ μπροστά»

Στη συνέντευξή του στο newsit.gr, ο κ. Γερουλάνος ξεδιπλώνει το σχέδιό του, δηλώνοντας «παρών» στις εξελίξεις. Ζητάει συγκεκριμένα έναν «ουσιαστικό προσυνεδριακό διάλογο μέσα στο ΠΑΣΟΚ» και τονίζει πως θα καταθέσει σ’ αυτόν «ολοκληρωμένη πρόταση για το τι πρέπει ν’ αλλάξει, ώστε στη μεγάλη μάχη που γίνεται για την Κεντροαριστερά, το ΠΑΣΟΚ να βγει μπροστά. Να πούμε ποιες είναι οι αρχές και οι αξίες μας και ποιοι είναι οι άνθρωποι που μπορούν να τις μεταφέρουν σε κάθε άκρη της Ελλάδας», υπογραμμίζει, προσθέτοντας ότι τη μάχη της Κεντροαριστεράς «θα κερδίσει όποιος έχει μια πειστική πολιτική πρόταση για το μέλλον της χώρας».

Υποστηρίζει έτσι ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ο μόνος πολιτικός φορέας που έχει εμπειρία ως προς τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να ενδυναμωθεί η μεσαία τάξη. «Δύναμη του ΠΑΣΟΚ είναι οι αρχές και οι αξίες του», λέει και προσθέτει ότι η ΝΔ δεν μπορεί να υπηρετήσει αυτό το σκοπό, παρά τα όσα λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, διότι «η ΝΔ έρχεται μετά την αδράνεια του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κανείς δεν ξέρει τι θέλει πραγματικά».

Επίσης, δικαιολογεί την απουσία του από τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής, ασκώντας εμμέσως κριτική στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, καθώς αναφέρει ότι έχει ήδη κάνει τις προτάσεις του για το τι πρέπει ν’ αλλάξει και πως «δεν μπορούν άλλο να συνεδριάζουν διαρκώς τα όργανα και να μη βγαίνει προς τα έξω αυτό που θέλει ν’ ακούσει ο κόσμος ούτε να μένουμε συνέχεια στις ίδιες θέσεις με τη δικαιολογία ότι επίκεινται εκλογές».