Άναψε φωτιές η φράση του Μπάμπη για το νερό - «Δεν υπάρχει θέμα αύξησης της τιμής του» διευκρινίζει η κυβέρνηση

Όλα ξεκίνησαν όταν ο βουλευτής της ΝΔ του Νότιου Τομέα Αθήνας, Μπάμπης Παπαδημητρίου, μιλώντας στην υποεπιτροπή της Βουλής για τους Υδάτινους Πόρους, είπε: «Οι Δήμοι ακόμη δεν κατόρθωσαν να βρουν μια πολιτική στο βασικό θέμα που είναι η τιμολόγηση. Το νερό είναι, δυστυχώς, απαράδεκτα φθηνό, η σπατάλη του είναι εξωφρενική. Η δε επεξεργασία του είναι σχεδόν σπάνια ακόμη και σε μικρές πόλεις, όπου εκεί θα έπρεπε να είναι πολύ πιο προσεκτικά τα πράγματα».

Η φράση του βουλευτή  προκάλεσε αντιδράσεις με την αντιπολίτευση να προεξοφλεί ότι επίκειται αύξηση στην τιμή του νερού.

Σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου εγκαλεί την κυβέρνηση της ΝΔ ότι βάζει στο στόχαστρο ένα ακόμη αγαθό και προειδοποιεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τα υπερασπιστεί «με κάθε τρόπο».

Κυβερνητικοί κύκλοι, έσπευδαν πάντως να ξεκαθαρίσουν πως «δεν υπάρχει κανένα θέμα αύξησης στην τιμή του νερού».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Οι δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ, Μπ. Παπαδημητρίου, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, σχετικά με το “απαράδεκτα φθηνό νερό”, προμηνύουν αρνητικές εξελίξεις. Μετά τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, η ΝΔ βάζει στο στόχαστρο ένα ακόμη δημόσιο αγαθό. Παντού βλέπει γύρω της νέα πεδία κερδοφορίας για τους λίγους, νέες επιβαρύνσεις για νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο τα δημόσια αγαθά προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας και της οικονομίας».

Παπαδημητρίου: Δεν υπάρχει θέμα αύξησης τιμών σε ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ

Ο ίδιος ο Μπάμπης Παπαδημητρίου μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 υποστήριξε: «Υπάρχει πενία στην αντιπολίτευση και στα επιχειρήματα που αναζητούν. Είπα αυτό που δείξατε, σε ένα περιβάλλον συζήτησης πολύ ενδιαφέρον. Είναι κακό να παίρνουμε ένα κομματάκι συζήτησης και να νομίζουμε ότι με αυτό μπορούμε να αποκαλύψουμε κάτι. Είναι προφανές ότι δεν υπάρχει θέμα αύξησης των τιμών της ΕΥΔΑΠ, της ΕΥΑΘ και των περισσότερων οργανισμών που χειρίζονται το νερό. Υπάρχει όμως τεράστιο θέμα σπατάλης».

Και συμπλήρωσε: «Όταν δεν υπάρχει καλή ποιότητα νερού, όταν οι δήμοι δεν φροντίζουν ώστε οι δημότες να είναι ενημερωμένοι, να προσέχουν να μην σπαταλούν και αφήνουν να τρέχει το νερό ή να το χρησιμοποιούμε για χρήσεις μέρα μεσημέρι, εκεί υπάρχει ένα θέμα τιμολόγησης, η τιμή σ’ αυτές και μόνο τις περιπτώσεις πρέπει να λειτουργήσει ως φόβητρο».

Σε ερώτηση του Νίκου Χατζηνικολάου, για το εάν είναι υπέρ της αύξησης της τιμής του νερού ο βουλευτής της ΝΔ το αρνήθηκε, δηλώνοντας «εγώ δεν είμαι σε θέση ούτε είμαι αρμόδιος για να αναγγείλω κάτι τέτοιο, αλλά απ΄όσο γνωρίζω δεν υπάρχει τέτοιο θέμα», αλλά επανέλαβε «πιστεύω ότι πρέπει η τιμή να διαδραματίσει ρόλο πειθαρχικό. Είναι εξαιρετικά πολύτιμο το νερό για να το σπαταλούμε».