Πρόσκληση σε δείπνο με ...γιουβετσάκι - Η Ντόρα Μπακογιάννη μαγείρεψε για ΓΑΠ και Κατρούγκαλο

Δείπνο στους βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, όπου η ίδια είναι επικεφαλής, παρέθεσε την περασμένη Τρίτη η Ντόρα Μπακογιάννη.

Το δείπνο έλαβε χώρα στο σπίτι της οικογένειας Μητσοτάκη στη Γλυφάδα, με τη βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας να μαγειρεύει η ίδια στους καλεσμένους.

Ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Γιώργος Κατρούγκαλος,  ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, (εκπρόσωπος της Βουλής στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης) καθώς και οι βουλευτές της ΝΔ Θόδωρος Ρουσόπουλος και Φωτεινή Πιπιλή.

Το δείπνο έγινε με αφορμή τη συγκρότηση σε σώμα της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης στις αρχές Οκτωβρίου

Το μενού περιελάμβανε γιουβέτσι και μελιτζάνες, μαγειρεμένα από την την κ.  Μπακογιάννη.

Η Φωτεινή Πιπιλή

Στο δείπνο αναφέρθηκε η Φωτεινή Πιπιλή  εκφράζοντας ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια για την οικοδέσποινα.

“Η Ντόρα Μπακογιάννη είναι και πολύ αρχόντισσα διότι κάθε φορά κάνει αντίστοιχο τραπέζι είτε ανοίγει την οικία της είτε στο Στρασβούργο. Κάθε φορά που είναι επικεφαλής αντιπροσωπείας. Δεν το έχει κάνει άλλος”, είπε στο ραδιόφωνο του Alpha.

Σχετικά με το μενού, σχολίασε πως “δεν μας είχε ντολμαδάκια. Ξέχασα να της το πω. Είχα προετοιμαστεί γιατί εγώ δεν είμαι του πολύ φαγητού, είμαι του καλού φαγητού και επειδή στην Ντόρα τρώμε όλοι εξαιρετικά. Ντολμαδάκια δεν είχε αλλά είχε κάτι μελιτζάνες… Είναι πολύ καλή μαγείρισσα. Και ασχολείται η ίδια. Οι καλές νοικοκυρές να ξέρετε ότι είναι αυτές που μαγειρεύουν και δίνουν το στίγμα” για να προσθέσει: “Ήταν πολύ ευχάριστη βραδιά”.

«Είμαι προετοιμασμένος»

Η κ. Πιπιλή αναφερόμενη μάλιστα, και στην παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου στο σπίτι της κ. Μπακογιάννη, κάνοντας λόγο για “πολιτικό πολιτισμό” και για μία πολύ συγκινητική και ευχάριστη νότα.

Και αποκάλυψε την στιχομυθία που είχε μαζί του: “Μόλις είδα τον Γιώργο, θυμηθήκαμε τα παλιά και του λέω κάποια στιγμή ‘Γιώργο, να σου ξεκαθαρίσω μερικά πράγματα γιατί εσύ δεν έρχεσαι συχνά στο σπίτι της Ντόρας’. Με κοίταγε ο Γιώργος, ‘εδώ τρώμε, εδώ δεν έχει πράσινα τσάγια’. Γέλασε ο Γιώργος Παπανδρέου και μου λέει ‘Όχι, όχι, Φωτεινή είμαι προετοιμασμένος’. Του λέω ‘πρόσεχε γιατί έτσι και σε δούμε ότι δεν τρως, θα έχουμε ντράβαλα’”.