Αποκαλύψεις Αποστολάκη για Τούρκους: «Φτάσαμε πολλές φορές κοντά σε... Ίμια - Μπορούμε να τους κάνουμε μεγάλη ζημιά»

Τους λίγους μήνες που ο Ευάγγελος Αποστολάκης έμεινε στη θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, χρειάστηκε αρκετές φορές να τηλεφωνήσει στον τότε πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα , ώστε να τον ενημερώσει για τα όσα γίνονταν στο Αιγαίο. Αποκάλυψε δε ότι υπήρξαν πολλές στιγμές που οι εντάσεις με την Τουρκία θα μπορούσαν να έχουν εξελιχθεί σε «νέα Ίμια».

Συγκεκριμένα ο Ναύαρχος Αποστολάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε:

«Οι Τούρκοι είναι ξεκάθαρο τι επιδιώκουν. Το δείχνουν από τον τρόπο που κινούνται και από τις θέσεις που παίρνουν. Θέλουν να έχουν λόγο στα δρώμενα στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο. Θεωρούν ότι έχουν περισσότερα δικαιώματα από αυτά που τους δίνει το Διεθνές Δίκαιο. Θεωρώ ότι για να τους αντιμετωπίσουμε θέλει συνεχή πίεση, όχι μόνο προς τους Τούρκους, αλλά να εξασκούμε όλα τα διπλωματικά μας εργαλεία. Η πίεση δεν πρέπει να σταματάει.Οι Τούρκοι δεν κρύβονται, δεν ζωγράφισαν έναν χάρτη τυχαία. Τα μηνύματα που περνάνε είναι και για το εσωτερικό τους, αλλά και για την κοινή γνώμη  Χρειάστηκε να επικοινωνήσω με τον Τσίπρα για να του πω ότι έχουμε πρόβλημα. Δεν ξέρω πόσες φορές κοιμήθηκα», τόνισε.

Ο πρώην υπουργός επανέλαβε ότι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις «είναι έτοιμες για οτιδήποτε συμβεί». «Η Τουρκία έχει επενδύσει πολλά χρήματα στον εξοπλισμό. Εμείς δεν καταφέραμε να προχωρήσουμε. Είμαστε ισχυροί και στη θάλασσα και στην αεροπορία και ο στρατός είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Αν χρειαστεί μπορούμε να τους κάνουμε μεγάλη ζημιά», είπε ο Ευάγγελος Αποστολάκης.