Τα «διδυμάκια» και η περιήγηση Τσίπρα στα περίπτερα της ΔΕΘ

Στην…εμπειρία του ως πολιτικός αρχηγός που επισκέπτεται 12 συνεχή χρόνια την ΔΕΘ, αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στους δημοσιογράφους σημειώνοντας ότι την  έχει επισκεφτεί, αρχικά ως επικεφαλής ενός μικρού κόμματος, αργότερα ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά ως πρωθυπουργός και τώρα, πάλι, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και κατά συνέπεια, όπως είπε, έχει μια πολύ καλή εικόνα της γιατί τη γνώρισε πριν την κρίση, στη διάρκεια της και μετά την έξοδο της χώρας από την μνημόνια.

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έβαλε ένα λιθαράκι στην προσπάθεια χάρη στην οποία η ΔΕΘ ξαναβρήκε τη θέση της στην καρδιά των Θεσσαλονικέων και στον εμπορικό κόσμο. «Παρόλο που είναι «ηλικιωμένη» ως θεσμός, η ΔΕΘ είναι σε ένα σημείο που μπορεί να τραβήξει μπροστά», συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.

Το σχόλιο Τσίπρα για Παππά- Χαρίτση

Στην συνάντησή του  με τη διοίκηση της ΔΕΘ συμμετείχαν οι πρώην υπουργοί Νίκος Παππάς, ο Σωκράτης Φάμελλος, Όλγα Γεροβασίλη, Αλέξης Χαρίτσης, Θεανώ Φωτίου, Γιάννης Αμανατίδης, Κατερίνα Νοτοπούλου και οι βουλευτές Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, Δώρα Αυγέρη.

Ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε χαμογελαστός και δεν παρέλειψε να κάνει και ένα μικρό στιλιστικό σχόλιο, προτού αρχίσει η συνάντηση. Δείχνοντας τον Αλέξη Χαρίτση και τον Νίκο Παππά είπε πως είναι σαν «διδυμάκια», καθώς είχαν επιλέξει σχεδόν ίδιο κοστούμι.

Η βόλτα του Τσίπρα στα περίπτερα της ΔΕΘ

Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε τη βόλτα του στα περίπτερα της ΔΕΘ. Πρώτη στάση έκανε σε εκείνο του Ηρακλή, ενώ στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε το περίπτερο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Ακολούθησε το περίπτερο του Άρη, όπου του έκαναν δώρο ένα βιβλίο με την ιστορία του συλλόγου.

 

Ο κ. Τσίπρας έκανε στάση και στην Salonica Cannabis Expo και ενημερώθηκε για τη χρήση της φαρμακευτικής κάνναβης. Σε εκείνο το σημείο υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προώθησε το σχετικό νομοσχέδιο.