«Καταζητείται» ο νεαρός που κατέβασε την τουρκική σημαία στα κατεχόμενα

Αντιδράσεις προκάλεσε στα κατεχόμενα η κίνηση του νεαρού Ελληνοκύπριου να κατεβάσει την τουρκική σημαία σε Δημοτικό Σχολείο στη Λύση.

Το περιστατικό έγινε την Κυριακή όταν εκατοντάδες Ελληνοκύπριοι λειτουργήθηκαν για πρώτη φορά στην Παναγία της Λύσης μετά από 45 χρόνια.

Τα Τουρκοκυπριακά αλλά και τουρκικά ΜΜΕ ασχολούνται εκτενώς με το θέμα παρουσιάζοντας βίντεο και φωτογραφίες από το περιστατικό και την δράση του νεαρού μέσα στο Δημοτικό Σχολείο.
Το CNN Τurk αναφέρει ότι οι ‘’Αρχές’’ των κατεχομένων διεξάγουν έρευνα αναζητούν πληροφορίες για τον νεαρό και το περιστατικό.

Παράλληλα ο λεγόμενος “πρωθυπουργός” Ερσίν Τατάρ ανακοίνωσε ότι την Δευτέρα θα μεταβεί στο σχολείο και θα παρευρεθεί σε τελετή έπαρσης της τουρκικής σημαίας.

Ο Δήμαρχος Λύσης Ανδρέας Καουρής μιλώντας στο «Νewsbomb» έκανε αναφορά για ένα μεμονωμένο περιστατικό από ένα 16χρονο που σε μια αυθόρμητη και γεμάτη ενθουσιασμό ενέργεια κατέβασε την τουρκική σημαία. Ο κ. Καουρής τόνισε ότι «το περιστατικό δεν πρέπει να μεγιστοποιηθεί και σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να επισκιάσει την μαζική προσέλευση Λυσιωτών την Κυριακή στην κατεχόμενη γη μας».

Ερωτηθείς εάν ευσταθούν πληροφορίες ότι οι κατοχικές «Αρχές» ψάχνουν τον 16χρονο ο κ. Καουρής απάντησε αρνητικά. Σκιαγραφώντας τον 16χρονο ο  Δήμαρχος Λύσης ανέφερε ότι προέρχεται από πολύ καλή οικογένεια Λυσιωτών και είναι ένα παιδί περήφανο για την καταγωγή του.