Δημοσκόπηση Metron Analysis: Θετική αποτίμηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη από τις πρώτες εβδομάδες

Οι Έλληνες πολίτες, αποτιμούν θετικά τις πρώτες εβδομάδες της νέας ελληνικής κυβέρνησης, όπως προκύπτει από έρευνα της Metron Analysis, η οποία παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Alpha».

Σύμφωνα με την έρευνα της «Metron Analysis», το 68% κρίνει ως θετική την αξιολόγηση της κυβέρνησης, το 21% ως αρνητική και το 6% ούτε θετική, ούτε αρνητική. Για τον κ. Μητσοτάκη, παράλληλα, το 74% εκφράζεται θετικά, το 19% αρνητικά και το 4% ουδέτερα.

Στο ερώτημα «προς ποια κατεύθυνση κινείται η χώρα», το 61% δηλώνει προς τη σωστή, το 27% προς τη λάθος, ενώ το 4% ούτε προς τη σωστή, ούτε προς τη λάθος.

Όσον αφορά στο «πολιτικό κλίμα», το 54% θεωρεί ότι είναι καλύτερο σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες, το 35% το ίδιο και το 9% χειρότερο.

Σε ότι αφορά τα πρόσωπα που στελέχωσαν την κυβέρνηση, το 47% αποτιμά ως θετικές τις επιλογές του πρωθυπουργού, το 30% ως ουδέτερες και το 15% ως αρνητικές.

Αναφορικά με την παρουσία του κ. Μητσοτάκη στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, το 64% την έκρινε θετικά, το 23% ουδέτερα και το 12% αρνητικά.

Ως  σημαντικότερα προβλήματα που καλείται να λύσει η κυβέρνηση, οι πολίτες επισήμαναν  τα εξής:

Οικονομία 26%

Ανεργία 24%

Προσφυγικό 13%

Ιατρική 6%

Παιδεία 5%

Για την συνταγματική αναθεώρηση το 20% θέλει συνεννόηση το 76% σύγκρουση.

Οι απόψεις για την αντιπολίτευση

Για την αντιπολίτευση η γνώμη των πολιτών παραμένει  στα ίδια επίπεδα όπως την περίοδο των εκλογών: 63% αρνητικά, 25% θετικά, 6% ούτε αρνητικά ούτε θετικά.

Προτεινόμενα για εσάς