Φήμες για ένταση μεταξύ Σαμαρά-Μητσοτάκη μετά την αντιπροεδρία της Κομισιόν στον Μαργαρίτη Σχοινά

Το σενάριο περί ανάληψης θέσης επιτρόπου από τον Αντώνη Σαμαρά είχε αρχίσει να κυκλοφορεί ακόμη και πριν από τις εθνικές εκλογές, όμως η πόρτα αυτή φαίνεται πως έκλεισε, όταν έγινε γνωστό πως το πρόσωπο που προκρίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης (και το ΕΛΚ ενδεχομένως) είναι ο Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ήδη από τα μέσα Ιουλίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είχε τοποθετηθεί επί του θέματος προβάλλοντας ως αιτιολογία πως η χώρα μας δεν μπορούσε να εξασφαλίσει χαρτοφυλάκιο αντιπροεδρίας και επισημαίνοντας ότι «δεν μπορεί ένας πρώην πρωθυπουργός να είναι απλός επίτροπος σε μία επιτροπή»

Σήμερα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για την θέση του αντιπροέδρου που ανέλαβε ο Μαργαρίτης Σχοινάς χαρακτηρίζοντάς την ως «ψήφο εμπιστοσύνης» για τη χώρα.

Επανέλαβε, όμως ότι η κυβέρνηση δεν μπορούσε να εξασφαλίσει θέση αντιπροέδρου για τον πρώην πρωθυπουργό και επιδίωξε να αναλάβει ένα παραγωγικό χαρτοφυλάκιο. Υποστήριξε ότι η στην πορεία εμφανίστηκε ένα άλλο χαρτοφυλάκιο και η αντιπροεδρία και «πήραμε την ευκαιρία».

Πάντως θα μπορούσε κάποιος «κακοπροαίρετος» να υποθέσει πως η θέση της αντιπροεδρίας δεν ήταν ανοιχτή το προηγούμενο διάστημα, ακριβώς επειδή βασικός υποψήφιος ήταν ο Αντώνης Σαμαράς, γνωστός για πιο ακραίες θέσεις από τον Μαργαρίτη Σχοινά σε κομβικά ζητήματα όπως το μεταναστευτικό και η Συμφωνία των Πρεσπών.

Όπως γράφει το eur2day, στα πηγαδάκια που στήθηκαν χθες στους διαδρόμους της Βουλής (με μετέχοντες από τα περισσότερα κόμματα), το ερώτημα που ήταν «εάν θα έχουμε επανάληψη του ’93». Η απάντηση όσων γνωρίζουν τη σύνθεση της «γαλάζιας» κοινοβουλευτικής ομάδας ήταν αρνητική (σ.σ. για πτώση της κυβέρνησης δηλαδή), αλλά θετική ως προς την ένταση… των αναταράξεων.

«Εκτός και αν ο Μητσοτάκης προτείνει τον Σαμαρά για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, οπότε όλη αυτή η συζήτηση μείνει σε θεωρητικό επίπεδο», η κατακλείδα.

Επίθεση σε Μητσοτάκη

Πάντως, δεν διέλαθε της προσοχής ότι ιστοσελίδα που χαρακτηρίζεται ως φιλικά προσκείμενη στον Αντώνη Σαμαρά ανήρτησε χθες δύο άρθρα άκρως εχθρικά προς τον κ. Μητσοτάκη και τους συνεργάτες του, προειδοποιώντας για… ισχυρές αναταράξεις στο επόμενο διάστημα.