Στο... μάτι του ΣΥΡΙΖΑ η Κεραμέως που επαναφέρει την Αριστεία

Πρώτο τρεντ στο Twitter είναι σήμερα από το πρωί η λέξη «Κεραμέως» και οι χρήστες έχουν παθιαστεί με τις διάφορες πτυχές της αριστείας που επαναφέρει η υπουργός Παιδείας.

Η υπουργός Παιδείας ήδη από χθες το βράδυ δέχεται μπαράζ επιθέσεων από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που την κατηγορούν για σκοταδισμό και οπισθοδρόμηση, ενώ οι δηλώσεις της είναι το βασικό θέμα της εφημερίδας Αυγή. Τελευταίος προσετέθη και ο πρώην υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, που την κατηγόρησε για «άγνοια, εμπάθεια, ιδεολογικό πόλεμο και ασχετοσύνη μαζί».

Οι δηλώσεις της  Νίκης Κεραμέως που προκάλεσαν την «μήνιν» των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αφορούν κατ αρχήν τους σημαιοφόρους στις παρελάσεις. «Ο καλύτερος θα σηκώνει τη σημαία», δήλωσε η κ. Κεραμέως, δίνοντας τέλος στο σύστημα Γαβρόγλου, που ήθελε οι σημαιοφόροι να επιλέγονται δια κληρώσεως και να τιμωρείται η αριστία. Μεγάλες αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε και η δήλωση της υπουργού Παιδείας, ότι το μάθημα της Ιστορίας θα πάψει να είναι κοινωνικού χαρακτήρα, και θα αναπτύσσει την εθνική συνείδηση.

Όπως γράφει το iefimerida, η υπουργός είχε στοχοποιηθεί από τις πρώτες ημέρες της κυβέρνησης Μητσοτάκη  ,με αφορμή την κατάργηση του ασύλου, έστω και αν η απόφαση φαίνεται πως χαίρει σχεδόν καθολικής αποδοχής από την κοινή γνώμη, όπως έδειξε η πρόσφατη δημοσκόπηση της Οpinion Poll. Πάνω από το 74% των πολιτών συμφωνεί με την κατάργηση του ασύλου, ενώ θετικό βρίσκει το μέτρο και η πλειοψηφία των οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ.

Το πρωτοσέλιδο της Αυγής κατά της Κεραμέως

Το πρωτοσέλιδο της Αυγής

Η εφημερίδα Αυγή έγραψε οτι οδεύουμε «Ολοταχώς προς το 1950» και προσθέτει:

Αμηχανία, σιωπή και καμία δέσμευση από τη Ν. Κεραμέως για την απόφαση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων σχετικά με την αναγραφή του θρησκεύματος στα απολυτήρια και την απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών.

Επανέρχονται το «ανταγωνιστικό» μοντέλο για την επιλογή του σημαιοφόρου στα δημοτικά σχολεία και οι αχρείαστες διαμάχες με την εμπλοκή γονέων, δασκάλων και παιδιών.

Αντιεκπαιδευτική και αντιεπιστημονική δήλωση της υπουργού: Η Ιστορία δεν πρέπει να έχει κοινωνικό χαρακτήρα, αλλά να αναπτύσσει εθνική συνείδηση!

Γαβρόγλου: Αγνοια και εμπάθεια από την Κεραμέως

Λάβρος ήταν στην δηλωσή του και ο πρώην υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου:

«Άγνοια, εμπάθεια, ιδεολογικός πόλεμος ή ασχετοσύνη για επιστημονικά θέματα; Μάλλον όλα μαζί» αναφέρει ο πρώην υπουργός Παιδείας σχολιάζοντας τις δηλώσεις της Νίκης Κεραμέως.»

Και προσθέτει:

«Μετά από συζητήσεις που κράτησαν δύο χρόνια, η ομάδα εργασίας για το μάθημα ιστορίας στα σχολεία που είχε συστήσει το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και στην οποία συμμετείχαν καθηγητές Πανεπιστημίων και της Μέσης Εκπαίδευσης, απέστειλε το πόρισμα της στο ΙΕΠ. Το ΙΕΠ έστειλε την γνωμάτευση του στο υπουργείο Παιδείας και δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ ως υπουργική απόφαση το πόρισμα της ομάδας εργασίας. Δηλαδή έχει ήδη καθοριστεί επισήμως το περιεχόμενο του μαθήματος, οι τρόποι προσέγγισης των θεμάτων από το Δημοτικό μέχρι και τη Β’ Λυκείου, με υπουργικές αποφάσεις που ξεπερνούν τις 250 σελίδες. Αυτό συνιστά προϋπόθεση για την προκήρυξη για τη συγγραφή των βιβλίων, την οποία το ΙΕΠ άρχισε να υλοποιεί. Όσα είπε η υπουργός δεν είναι γενικές απόψεις αλλά στοχεύουν στην ακύρωση μιας επιστημονικά και διδακτικά άψογης πρότασης» σημειώνει ακόμα ο πρώην υπουργός Παιδείας.

«Ως προς τις επιπτώσεις όσων είπε η υπουργός για το μάθημα ιστορίας και την εθνική συνείδηση μαζί και για τη σημαία και την αριστεία, σχολιάστηκαν από πολλές και πολλούς. Ο σκοταδισμός δεν έχει αφετηρία μόνον το υπουργείο Εργασίας. Κατοικοεδρεύει και στο Μαρούσι» καταλήγει ο Κώστας Γαβρόγλου.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/politiki/kerameos-simaia-gia-aristeia-syriza-oryontai-skotadismos