«Δεν θα αφήσουμε την κυβέρνηση της ΝΔ να πάρει ανάσα» το δόγμα του ΣΥΡΙΖΑ

Στο τρίπτυχο «οικονομία, εργασιακά, διαφάνεια και θεσμοί» αναμένεται να δώσει έμφαση ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην ΔΕΘ. Το θέμα τέθηκε στον «πρωινό καφέ» της Κουμουνδούρου. Και όχι μόνο. Η  χάραξη της γενικότερης αντιπολιτευτικής στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ απασχόλησε έντονα την σύσκεψη υπό την προεδρία του πρώην πρωθυπουργού.

Συμμετείχαν οι Πάνος Σκουρλέτης και Αλέξης Χαρίτσης, (που έχουν και θεσμικό ρόλο), οι Νίκος Παππάς, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Δημήτρης Τζανακόπουλος και Έφη Αχτσιόγλου που είναι τομεάρχες, όπως επίσης και οι Γιάννης Ραγκούσης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Νίκος Μπίστης που προέρχονται από την Προοδευτική Συμμαχία με τους δύο πρώτους να έχουν αναλάβει και καθήκοντα τομεαρχών στον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως γράφει το σχετικό ρεπορτάζ στο ethnos.gr, η Κουμουνδούρου θα υπερασπιστεί τα πεπραγμένα της προηγούμενης κυβέρνησης και παράλληλα θα εντοπίσει τις υποχωρήσεις που κάνει η σημερινή κυβέρνηση σε σχέση με τις προεκλογικές της υποσχέσεις. Π.χ. η παραπομπή της συζήτησης για την μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων στο 2021.

Σε ό,τι αφορά τα εργασιακά θα αναφερθεί στην προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ να «ξηλώσει» ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους εργαζόμενους που επανήλθαν επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και θα τονίσει πως οι υποσχέσεις του πρωθυπουργού για «καλές δουλειές» διαψεύδονται από τις επιλογές της κυβέρνησής του.

Οι «παρατυπίες»

Βεβαίως, σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας θα αναφερθεί και στις «παρατυπίες» της γαλάζιας κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τους θεσμούς και συνολικότερα τον τομέα της διαφάνειας θυμίζοντας τους χειρισμούς της στην υπόθεση της Επιτροπής Ανταγωνισμού και την καρατόμηση της Βασιλικής Θάνου, στην επιλογή του νέου διοικητή της ΕΥΠ και την επιβολή του με φωτογραφικές τροπολογίες, όπως και στην επιλογή του γενικού γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Τσουβάλα που πρωτοστάτησε στους χειρισμούς που έγιναν από πλευράς της Αστυνομίας στο Μάτι.

Το μήνυμα της σύσκεψης ήταν πως «δεν πρέπει να αφήσουμε την κυβέρνηση της ΝΔ να πάρει ανάσα» με επιθετική αντιπολίτευση και προβολή των πεπραγμένων της προηγούμενης διακυβέρνησης.