Γιάνναρος: «Μου ξέφυγε το "πίθηκος"» - Η αναρρίχηση του πρώην γαλάζιου στελέχους σε θέσεις εξουσίας και τα πορτρέτα του ζεύγους Τσίπρα

«Μου ξέφυγε, δεν είχα σκοπό να θίξω κανέναν μετανάστη. Αν ήταν να το ξανακάνω, δεν θα το έκανα». Για «εν θερμώ αντίδραση σε μια αντίδραση κατά των Ελλήνων», έκανε λόγο στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί», ο Θοδωρής Γιάνναρος, ο οποίος διεγράφη από την Νέα Δημοκρατία, λόγω ρατσιστικού σχολίου κατά πρόσφυγα.

«Από μετανάστες ζήτησα συγγνώμη, δεν ξέρω αν πρέπει να ζητήσω συγγνώμη από κάποιον που με αποκάλεσε φασίστα», είπε ο Θ. Γιάνναρος και επανέλαβε πως «δε δικαιολογείται η αντίδρασή μου».

Το πρώην-πλέον- μέλος του τομέα Υγείας της ΝΔ έγραψε επίσης στο twiter: «Η παρορμητικότητα μου μου στοίχισε! Οφείλω να ζητήσω συγνώμη από το κόμμα μου τη Νέα Δημοκρατία, την οποία τιμώ & από τους φίλους μου, που έφερα σε δύσκολη θέση, με αυτήν την παρορμητικότητα μου! Δεν είχα σκοπό να προσβάλω κανένα “πρόσφυγα”… Αντέδρασα λάθος σε υβριστικό σχόλιο!».

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάνναρος είχε αποκαλέσει Ιρανό πρόσφυγα, που ζει στην Ελλάδα, «πίθηκο» και «απόβρασμα», μετά την ανάρτησή του δεύτερου που έκανε λόγο για φασίστες λέγοντας ότι «η πόλη μας πρέπει να καθαρίσει από τον φασισμό».


Σε ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στο ethnos.gr, αναφέρεται ότι η περίπτωση Γιάνναρου,  δεν είναι άγνωστη στην αγορά Υγείας.

Η συνέχεια δεν άργησε να ‘ρθει. Ακολουθώντας την τακτική της …επικοινωνιακής επίθεσης, κατόρθωσε να διεισδύσει στα ενδότερα της γαλάζιας παράταξης για να ορισθεί μάλιστα Διοικητής στο Νοσοκομείο Ελπίς. Συχνά πυκνά φρόντιζε να επικοινωνεί με δική του πρωτοβουλία με διάφορα ΜΜΕ προκειμένου να αναδείξει το έργο του. Κάποιοι υποστηρίζουν  ότι δεν τα πήγε και άσχημα στη Διοίκηση του Νοσοκομείου, ενώ κάποιοι άλλοι έχουν ακριβώς αντίθετη άποψη.

Με έγγραφο απορίας!

Όπως και να ‘χει, το 2014 ο Θεόδωρος Γιάνναρος κατόρθωσε να απασχολήσει και πάλι τα ΜΜΕ όταν στην προσπάθειά του να φανεί …αντάξιος των προσδοκιών του τότε υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, φρόντισε δεόντως τον αδελφό του Αλέξανδρο. Όπως είχε αποκαλύψει τότε η ιστορική εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», ο αδελφός του Άδωνι Γεωργιάδη εισήχθη και χειρουργήθηκε δωρεάν, νοσηλεύθηκε σε μονόκλινο -κατά πολλούς σουίτα- στο Ελπίς, με… προσωπική φροντίδα του διοικητή Θεόδωρου Γιάνναρου, καθώς, αν και ήταν κάτοικος Κηφισιάς, παρείχε έγγραφο απορίας από Κοινωνικό Ιατρείο.

Όπως απεδείχθη στη συνέχεια, ο ίδιος ο τότε υπουργός Υγείας και σημερινός υπουργός Ανάπτυξης ουδεμία σχέση είχε με την πρωτοβουλία Γιάνναρου, ο οποίος φρόντισε να επιδείξει ιδιαίτερο ζήλο για τον αδερφό του υπουργού.

Οι πίνακες και το ζεύγος Τσίπρα

Καλά γνωρίζοντες περιγράφουν στο ethnos.gr άλλο ένα δείγμα της τακτικής που ακολουθούσε ο αποπεμφθείς από τη ΝΔ Θ. Γιάνναρος, προκειμένου να αναρριχηθεί στα υψηλά κλιμάκια της πολιτικής ζωής του τόπου.

Οι κακές γλώσσες υποστηρίζουν πως όταν εξελέγη ο ΣΥΡΙΖΑ ο 2015 στην εξουσία, ο Θεόδωρος Γιάνναρος δεν έχασε χρόνο. Φρόντισε να ζητήσει από γνωστό ζωγράφο να φιλοτεχνήσει τα πορτρέτα του νέου πρωθυπουργικού ζεύγους. Μάλιστα μίσθωσε ειδικό φορτηγό για να τα μεταφέρει στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι άνδρες της ασφάλειας της πρωθυπουργικής κατοικίας έμειναν άναυδοι όταν αντίκρισαν τα δύο πορτρέτα. Για ώρα αφηγούνται παριστάμενοι, «ψάχνονταν» τι ακριβώς να κάνουν με τους δύο πίνακες. Η τύχη των δύο έργων τέχνης αγνοείται μέχρι σήμερα όπως και η αμοιβή του καλλιτέχνη που ακόμη τραβάει τα μαλλιά του, λένε κακεντρεχείς στο ethnos.gr.

Τελικά παρά τη γενναιόδωρη καλλιτεχνική προσφορά του αποπεμφθέντος στελέχους του τομέα Υγείας της ΝΔ, η κυβέρνηση Τσίπρα δεν τον διατήρησε στα υγειονομικά πράγματα. Από κει και πέρα ο πολυμήχανος Θ. Γιάνναρος δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια. Δραστηριοποιήθηκε επισκεπτόμενος διάφορες κομματικές και μη εκδηλώσεις, προκειμένου να προσεγγίζει όσο το δυνατόν περισσότερους επώνυμους.

Κάπως έτσι αλλά και με επιμονή που σπάει…κόκκαλα, όπως λένε  όσοι τον γνωρίζουν, κατάφερε και εισχώρησε και στο ψηφοδέλτιο του Γ. Πατούλη στις πρόσφατες Νομαρχιακές εκλογές.