Δεν αυξήθηκαν οι μεταναστευτικές ροές προς την Ελλάδα, επιμένει ο Τούρκος υπ. Εσωτερικών!

Το γεγονός, ότι έχουν αυξηθεί εκ νέου, οι οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές προς την Ελλάδα, αρνείται η τουρκική κυβέρνηση  και επιτίθεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Συγκεκριμένα ήταν ο  υπουργός Εσωτερικών της Άγκυρας Σουλεϊμάν Σοϊλού, που δήλωσε πως το πρώτο οκτάμηνο του έτους οι ροές προς τα Ελληνικά νησιά του Αιγαίου έχουν μειωθεί κατά 6% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο Anadolu.
Ο κ. Σοϊλού υποστήριξε πως μεταξύ Ιανουαρίου και Αυγούστου έχουν πλεύσει προς την χώρα μας 29.025 πρόσφυγες και μετανάστες, έναντι 30.842 που είχαν επιχειρήσει να φτάσουν στα νησιά το πρώτο οκτάμηνο πέρυσι. Το τηλεγράφημα δεν αναφέρει αν παρέθεσε επιμέρους στοιχεία συγκεκριμένα για το τελευταίο δίμηνο.
Παράλληλα άφησε αιχμές κατά της ΕΕ για την συμπαράσταση που παρέχει στην Ελλάδα: «Εάν η ΕΕ ήταν εξίσου ανήσυχη για την Τουρκία όσο είναι για την Ελλάδα θα λύναμε ζητήματα και προβλήματα καλύτερα», σχολίασε.
Ο Τούρκος υπουργός προσέθεσε πως ο ΟΗΕ παρακολουθεί το ζήτημα «με πολύ περισσότερη προσοχή σε σχέση με την ΕΕ».
Εξέφρασε την λύπη του τις τοποθετήσεις της Κομισιόν, η οποία ανακοίνωσε στις αρχές της εβδομάδας ότι είναι σε επαφή με την Άγκυρα για να διασφαλιστεί η τήρηση των δεσμεύσεών της όσον αφορά την συμφωνία του 2016.