«Θα πας εκεί από όπου ήρθες, πίθηκε» - Διαγράφηκε από τη ΝΔ για το ρατσιστικό παραλήρημα

Την διαγραφή του Θεόδωρου Γιάνναρου αποφάσισε η ΝΔ μετά την ρατσιστική επίθεση που εξαπέλυσε το μέλος του Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, κατά πρόσφυγα, χαρακτηρίζοντας τον «πίθηκο».

 

Ο Arash Hampay, πρόσφυγας από το Ιράν που ζει στην Ελλάδα, ανέβασε μια φωτογραφία στο twitter και έγραφε: «φασίστες, είμαι εντάξει στη νέα μου πατρίδα, θα συνεχίζω τις δράσεις για να αλλάξω την πόλη μου. Οι πόλη μας πρέπει να καθαρίσει από τον φασισμό».

«Θα πας εκεί από όπου ήρθες, πίθηκε» ήταν η απάντηση του Γιάνναρου  

Λίγη  ώρα μετά το πρώτο σχόλιό του ο Θεόδωρος Γιάνναρος επανήλθε με νέο  ποστάρισμα: «Δεν θα έπρεπε το ζώο αυτό που έρχεται ως συριζοκαλεσμένος, μόλις φθάνει βγάζει σέλφι με το iPhone του, μας βρίζει χυδαία & ονομάζει την Ελλάδα… νέα πατρίδα του; Εγώ την πατρίδα μου δεν τη χαραμίζω για αποβράσματα! Κυκλοφορήσετε τη φώτο, να βρεθεί & να τα πει αυτά στην αστυνομία!».

Στη συνέχεια, μάλλον προσπάθησε να το μαζέψει, αλλά δεν τα κατάφερε: «Αποκάλεσα πίθηκο αυτόν τον τύπο που μας απεκάλεσε φασίστες, προφανώς για να μην πω κάτι που το επίπεδό μου δεν θα το επέτρεπε και οι “αλληλέγγυοι” το έκαναν θέμα! Κατά την άποψή τους, θα μας βρίζουν χυδαία και εμείς απλά θα το καταπίνουμε!».

Την δήλωση του Θεόδωρου Γιάνναρου είχε αποδοκιμάσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, λέγοντας: «Τέτοιου είδους δηλώσεις σε έχουν θέση στο κόμμα μας!»