Ευχάριστο ξάφνιασμα για την Μέρκελ τα γερμανικά του πρωθυπουργού - Video

Μία ευχάριστη έκπληξη επιφύλασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Άνγκελα Μέρκελ κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν από κοινού, με τη λήξη της επίσημης συνάντησής τους.

Θέλοντας να δώσει έναν προσωπικό τόνο στην απεύθυνσή του προς την κυρία Μέρκελ, ο Έλληνας πρωθυπουργός, αλλά και να τιμήσει την φιλοξενία της, τής μίλησε σε άψογα γερμανικά:

Όταν ακούσθηκε ο κ.Μητσοτάκης να λέει «είμαι ο πέμπτος πρωθυπουργός….» στα γερμανικά, η κ. Μέρκελ στράφηκε προς το μέρος του εμφανώς ξαφνιασμένη αλλά και με ένα χαμόγελο ικανοποίησης.

Τι ακριβώς είπε μιλώντας στην καγκελάριο στη γλώσσα της, ο πρωθυπουργός:

«Είμαι ο πέμπτος Έλληνας πρωθυπουργός που δέχεστε στη Γερμανία και ελπίζω ότι θα είμαι και εκείνος ο οποίος θα μπορέσει να οδηγήσει τη χώρα μου έξω από την κρίση έτσι ώστε η Ελλάδα να μπορέσει και πάλι να διαδραματίσει έναν καθοριστικό ρόλο στην Ευρώπη.

Σας ευχαριστώ για άλλη μια φορά για τη φιλική υποδοχή και επίσης και για την εξαιρετική συνεργασία. Και θέλω να σας πω ότι ελπίζω να μπορέσω να σας δω σύντομα στην Αθήνα. Σας ευχαριστώ πολύ», είπε στα γερμανικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η Γερμανίδα καγκελάριος φαίνεται πως εξεπλάγη ευχάριστα, από αυτή την πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη να της μιλήσει στα γερμανικά και καθ’ όλη τη διάρκεια των δηλώσεων του πρωθυπουργού στη γερμανική γλώσσα είχε ένα πλατύ χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό της.

Δείτε το Video: