Ο πρωθυπουργός στο Βερολίνο - Με στρατιωτικές τιμές η υποδοχή από την Μέρκελ - Εικόνες & Video

Με την Άνγκελα Μέρκελ συναντάται αυτή την ώρα ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συνεπής στο πρόγραμμά του, έγινε δεκτός ακριβώς στη 13:00,  με στρατιωτικές τιμές στην Καγκελαρία στο Βερολίνο.

Δείτε το Video, από την επίσημη υποδοχή Μητσοτάκη στο Βερολίνο:


IMAG0252

Τον Έλληνα πρωθυπουργό συνοδεύουν ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργος Κουμουτσάκος και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομικών Όλαφ Σολτς και η συνάντηση κύλησε σε πολύ καλό κλίμα.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές «πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στο Βερολίνο μετά τη δεκαετή κρίση που αντιμετώπισε η χώρα μας. Εξ ου και ο κ. Μητσοτάκης δεν ταξιδεύει στην Γερμανική πρωτεύουσα για να θέσει θέματα που μπορούν να λυθούν με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το Eurogroup, αλλά για να συζητήσει με τη Γερμανίδα Καγκελάριο τα ζητήματα που αφορούν το παρόν και το μέλλον της Ευρώπης, όπως η ασφάλεια και η συνεργασία στη νοτιοανατολική Ευρώπη και ασφαλώς ο ρόλος μιας ισχυρής Ελλάδας στη γειτονιά μας και στην ΕΕ.

Όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις, τα μέτρα ασφαλείας είναι αυξημένα και η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων έντονη.

Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες, που δημοσίευσαν το Πρώτο Θέμα και το Newpost.gr, το κόκκινο χαλί είχε στρωθεί από νωρίς,  ενώ  στη θέση τους ήταν και οι δύο λευκές καρέκλες, όπου η Άνγκελα Μέρκελ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάθισαν για την ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων, της Ελλάδας και της Γερμανίας κατά σειρά από τη στρατιωτική μπάντα, που είχε προσέλθει και παραταχθεί με επισημότητα στον χώρο υποδοχής, πριν από την άφιξη του κ. Μητσοτάκη.

merk

 

Όλα έτοιμα για την υποδοχή Μητσοτάκη στο Βερολίνο -Στρώθηκε το κόκκινο χαλί (φωτό)

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βερολίνο και η συνάντηση με την κυρία Μέρκελ,  η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, θα αποτελέσουν την πρώτη σελίδα ενός νέου κεφαλαίου, με τον πρωθυπουργό να βάζει στο τραπέζι των συναντήσεών του συγκεκριμένα ζητήματα, όπως οι ελληνογερμανικές οικονομικές επαφές, η μετανάστευση και η σχέση με την Τουρκία.

Στόχος του πρωθυπουργού όπως έχει δηλώσει είναι πάντα «να αλλάξει το αφήγημα για την Ελλάδα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες». Μέσα από το μεταρρυθμιστικό του πρόγραμμα φιλοδοξεί «να αποτελέσει η Ελλάδα την ευχάριστη αναπτυξιακή έκπληξη των επόμενων χρόνων μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Μετά την ολοκλήρωση της επίσημης συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού, με τη Γερμανίδα καγκελάριο, θα ακολουθήσει γεύμα και στην συνέχεια οι πολυαναμενόμενες κοινές δηλώσεις των δύο ηγετών, ενώπιον εκπροσώπων του διεθνούς Τύπου.