Υπουργικό συμβούλιο: Η νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης και το αναπτυξιακό νομοσχέδιο επί τάπητος

Πλούσια ατζέντα και με ιδιαίτερα ενδιαφέροντα θέματα στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, καθώς σήμερα Τετάρτη 28 Αυγούστου,  γίνεται η επιλογή του Προέδρου και του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ενώ επί τάπητος τίθεται  και η πρόταση της κυβέρνησης για τον διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

Συγκεκριμένα στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, θα γίνει – όπως υπαγορεύει το Σύνταγμα – η επιλογή του Προέδρου και του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, μετά από εισήγηση του Υπουργού Δικαιοσύνης.

Στην ίδια συνεδρίαση θα γίνει συζήτηση του αναπτυξιακού νομοσχεδίου, για το οποίο θα γίνουν εισηγήσεις από τον αρμόδιο Υπουργό κ. Άδωνη Γεωργιάδη, αλλά και τους Υπουργούς κ. Κωστή Χατζηδάκη και Κυριάκο Πιερρακάκη.

Κατόπιν εισήγησης του αρμόδιου Υπουργού κ. Κώστα Καραμανλή, θα συζητηθεί επίσης το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, με το οποίο «ξεμπλοκάρει» το ζήτημα των εξετάσεων για τις άδειες οδήγησης και ρυθμίζονται άλλα κατεπείγοντα θέματα των Υπουργείων Οικονομικών, Παιδείας και Ενέργειας και Περιβάλλοντος.