Όλο το άλμπουμ από τη συνάντηση Κυριάκου και Μαρέβας Μητσοτάκη με το ζεύγος Μακρόν στο Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων

Ήταν λίγο μετά τις 16:00 (ώρα Ελλάδος), όταν το πρωθυπουργικό ζεύγος, Κυριάκος και Μαρέβα Μητσοτάκη έγιναν δεκτοί από τον Εμμανουέλ Μακρόν και τη σύζυγό του, Μπριζίτ.

O πρωθυπουργός έφθασε στο Μέγαρο των Ηλυσίων λίγα λεπτά αφότου ο κ. Μακρόν είχε ξεπροβοδίσει τον πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας, Μπορίς Τζόνσον.

Εικόνα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Εμανουέλ Μακρόν, έξω από το Μέγαρο των Ηλυσίων

Το προεδρικό ζεύγος της Γαλλίας ανέμενε τον Κυριάκο και τη Μαρέβα Μητσοτάκη στην είσοδο του Ελιζέ στο Παρίσι, στην πρώτη επίσημη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού μετά την εκλογή του τον περασμένο Ιούλιο στον πρωθυπουργικό θώκο.

Από τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Εμανουέλ Μακρόν έξω από το προεδρικό μέγαρο στο Παρίσι

Ο Γάλλος πρόεδρος, ο οποίος διατηρεί πολύ καλή σχέση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη από την περίοδο που ο ίδιος ήταν υπουργός Οικονομικών και ο Έλληνας πρωθυπουργός ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έδειξε στον καλεσμένο του τους χώρους του προεδρικού μεγάρου της Γαλλίας.

mac4
mac6

mac5

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ξεναγήθηκε από τον Γάλλο πρόεδρο, στα ενδότερα του Ελιζέ.

mac9

Κυριάκος Μητσοτάκης και Εμανουέλ Μακρόν κοντοστέκονται σε μια από τις αίθουσες του προεδρικού μεγάρου.

 

Το πρόγραμμα των κυριών

Η σύζυγος του πρωθυπουργού, Μαρέβα Μητσοτάκη, είχε ξεχωριστό πρόγραμμα και ξεναγήθηκε από την Μπριζίτ Μακρόν στο Μέγαρο των Ηλυσίων, όσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Εμμανουέλ Μακρόν συζητούσαν κατ’ ιδίαν εντός του Ελιζέ.

Θερμό ήταν το κλίμα και ανάμεσα στις συζύγους των δύο ηγετών με την Μπριζίτ Μακρόν να υποδέχεται με θερμή χειραψία την Μαρέβα Γκραμπόφσκι – αν και λόγω ενός τραυματισμού από πτώση στο δεξί της χέρι χαιρέτησε τη σύζυγό του Έλληνα πρωθυπουργού με το αριστερό χέρι.

mac3
Η Μπριζίτ Μακρόν υποδέχεται την Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη
mac2
Θερμή η χειραψία ανάμεσα στις κυρίες Μπριζίτ Μακρόν και Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη (Η σύζυγος του Γάλλου προέδρου χαιρετά με το αριστερό λόγω ενός τραυματισμού στο δεξί της χέρι μετά από πτώση)
mac1

Ο εναγκαλισμός των δύο κυριών ήταν θερμός, έξω από το μέγαρο, όπως δείχνουν και τα φωτογραφικά ντοκουμέντα του AP.

Ηταν η πρώτη επίσημη επίσκεψη της Μαρέβας Μητσοτάκη στο πλάι του Κυριάκου Μητσοτάκη από την ανάληψη των καθηκόντων του.

Εξίσου καλό ήταν και το κλίμα και στη συνάντηση των αντιπροσωπειών των δύο χωρών όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

mac8
Φωτογραφία από τη συνάντηση των αντιπροσωπειών Ελλάδας-Γαλλίας
mac7