«Όχι» στην Θάνου από το ΣτΕ για να παγώσει η έκπτωσή της

 «Όχι» είπε ο προεδρεύων του θερινού τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, αντιπρόεδρος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, Μιχάλης Πικραμένος, στο αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής που είχαν καταθέσει η Βασιλική Θάνου και Άννα Νάκου, πρώην πρόεδρος και πρώην αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, αντιστοίχως, προκειμένου να παγώσει η διαπιστωτική πράξη έκπτωσής  τους από τις θέσεις τις οποίες κατείχαν.

 

Το αίτημα για χορήγηση προσωρινής διαταγής απορρίφθηκε από τον κ.Πικραμένο ενώ η πρώην πρόεδρος και η πρώην αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού έχουν καταθέσει και αίτηση αναστολής, η οποία έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί την ερχόμενη Παρασκευή 30 Αυγούστου στην Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ.

Ταυτόχρονα, έχουν υποβάλει αίτηση ακύρωσης των πράξεων έκπτωσης τους από την ηγεσία της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Η αίτησή ακύρωσής αναμένεται να συζητηθεί στις αρχές Δεκεμβρίου από την Ολομέλεια του ΣτΕ.

Οι κυρίες Θάνου και Νάκου στρέφονται κατά των διαπιστωτικών πράξεων αυτοδίκαιης εκπτώσεώς τους από τις θέσεις τους, υποστηρίζοντας πως η θέσπιση του ασυμβίβαστου που εισήχθη με τον νόμο της κυβέρνησης 4623/2019 κατ’ εφαρμογήν του οποίου κηρύχθηκαν έκπτωτες εμφανίζει σωρεία παραβάσεων τόσο της κοινοτικής όσο και της εθνικής νομοθεσίας.