Σκανδαλώδης απόφαση: Το ΚΕΕΛΠΝΟ πληρώνει δικηγόρο για τον Πολάκη

Δαπάνη -και μάλιστα χωρίς περιορισμό- για την παροχή δικηγόρου που θα υπερασπιστεί τον  Παύλο Πολάκη και άλλους μετακλητούς υπαλλήλους σε κακουργηματική υπόθεση ενέκρινε η -έως σήμερα η διορισμένη από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας- διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Όπως φαίνεται από έγγραφο που δημοσιεύει το tomanifesto.gr.  η απόφαση ελήφθη δέκα ημέρες μετά τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Η υπόθεση

Αναλυτικά, όπως αναφέρει το tomanifesto.gr, πρόκειται για την πολύκροτη υπόθεση της μηνυτήριας αναφοράς που είχαν καταθέσει το 2016 ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης και ο τομεάρχης Δικαιοσύνης Κώστας Τζαβάρας, σχετικά με το διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ για πρόσληψη 500 ατόμων -100 ιατρών και 400 νοσηλευτών,  

«Υπεξαγωγή των αιτήσεων»

Η μήνυση αφορούσε “την υπεξαγωγή, με εντολή Πολάκη, του συνόλου των πρωτότυπων αιτήσεων και δικαιολογητικών των υποψηφίων ιατρών και νοσηλευτών (περίπου 2.800 πρωτότυπες αιτήσεις υποψηφίων!), από το ΚΕΕΛΠΝΟ  στο γραφείο του Παύλου Πολάκη, αλλά και την αποστολή κατόπιν παράνομης επεξεργασίας τους από τον ίδιο τον Παύλο Πολάκη και τους μετακλητούς και επιστημονικούς συμβούλους του πολιτικού του γραφείου έτοιμων αποτελεσμάτων επιτυχόντων στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ”.

Να σημειωθεί ότι η κακουργηματική ποινική δικογραφία Ω 2016/105 που σχηματίστηκε δυνάμει της μηνυτήριας αναφοράς του Άδωνι Γεωργιάδη και Κώστα Τζαβάρα εις βάρος του Παύλου Πολάκη και των μετακλητών υπαλλήλων του, έχει από καιρού διαβιβαστεί και στην Βουλή, ως προς το σκέλος που αφορά τον Παύλο Πολάκη σε επίπεδο ηθικής αυτουργίας και δεν έγινε τότε άρση της Βουλευτικής του ασυλίας, ενώ εδώ και 2 χρόνια έχει ήδη ασκηθεί από την Εισαγγελία Διαφθοράς ποινική δίωξη κακουργηματικού βαθμού στο πλαίσιο της ίδιας δικογραφίας στους μετακλητούς υπαλλήλους και ειδικούς συμβούλους του Πολιτικού του Γραφείου για τις ανωτέρω πράξεις.
Η απίστευτα σκανδαλώδης απόφαση πληρωμής από το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. δικηγορικών γραφείων για λογαριασμό των κατηγορουμένων για κακουργήματα μετακλητών υπαλλήλων του Παύλου Πολάκη, λήφθηκε, όπως προκύπτει από το διατακτικό της ίδιας της απόφασης του ΔΣ, κατόπιν εισήγησης του επίσης διορισμένου από τον Παύλο Πολάκη μέλους ΔΣ ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ, Αθηνά Φαραζή- δικηγόρου, η οποία ήταν υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοτικές εκλογές με το Νάσο Ηλιόπουλο.

Υπενθυμίζουμε για την ιστορία ότι η υπόθεση αυτή των παρανόμων ενεργειών του Παύλου Πολάκη και των μετακλητών του είχε στοιχίσει την άνοιξη του 2016 στον τότε Πρόεδρο ΔΣ του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. Θανάση Γιαννόπουλο – επίσης διορισμένο από τον ΣΥΡΙΖΑ- την αποπομπή του, καθώς ο Θανάσης Γιαννόπουλος αρνήθηκε τότε να υπογράψει τις 500 παράνομες προσλήψεις που ήταν, όπως αναφέρεται στη μηνυτήρια αναφορά, “προϊόν κακουργηματικών αδικημάτων.