Αυτοψία στο πύρινο μέτωπο κάνει ο Μητσοτάκης - Στην Εύβοια πάει και η Γεννηματά

Στην Εύβοια μεταβαίνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί στο μέτωπο της πυρκαγιάς.

Ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στο συντονιστικό κέντρο επιχειρήσεων της πυροσβεστικής «Όλυμπος»  για να συνομιλήσει με τα στελέχη του πυροσβεστικού σώματος και τα μέλη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός -κατά τη συνάντησή του με τον Ευρωπαίο επίτροπο Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων Χρήστο Στυλιανίδη- ανακοίνωσε την πρόθεσή του να ηγηθεί της προσπάθειας, σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, προκειμένου ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας να αναβαθμιστεί και να αποκτήσει τις μόνιμες και σταθερές αλλαγές που χρειάζεται για να συνδράμει σε έκτακτες καταστάσεις κάθε ευρωπαϊκή χώρα.

Επίσης, στην Εύβοια πάει και η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ  Φώφη Γεννηματά η οποία θα επισκεφτεί τα Ψαχνά, το Μακρυμάλλη, το Κοντοδεσπότι, την Πλατάνα και τον Σταυρό.

Συνοδεύεται από την Κατερίνα Μπατζελή μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και επικεφαλής της παράταξης «Πατρίδα μας η Στερεά», καθώς και υποψήφιους βουλευτές και στελέχη του Κινήματος στην περιοχή.