Ποια είναι η Μαρία Αντωνίου του γραφείου της Θεσσαλονίκης, που απογοήτευσε του Νεοδημοκράτες

Ακόμα και αν έγινε παράδοση-παραλαβή στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, πέρασε απαρατήρητη. Ενδεχομένως όχι τυχαία, καθώς, όπως αναφέρεται σε σχετικό ρεπορτάζ του iefimerida η πλήρωση της συγκεκριμένης θέσης  απογοήτευσε πολλούς Νεοδημοκράτες, ενώ έδωσε αφορμή σε σκληρή κριτική από τα Μέσα του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι αντιδρώντες υπενθυμίζουν πως επρόκειτο για μία θέση  που δημιουργήθηκε για καθαρά εκλογικούς σκοπούς, για την Κατερίνα Νοτοπούλου και που ο ίδιος ο σημερινός πρωθυπουργός, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είχε χαρακτηρίσει «άχρηστη για τους πολίτες αλλά χρήσιμη για κομματικούς διορισμούς».

Αλλά και το πρόσωπο της Μαρίας Αντωνίου, σύμφωνα με το δημοσίευμα, μάλλον δεν ενθουσίασε ούτε αυτούς τους «γαλάζιους» ψηφοφόρους,

Θυμήθηκαν ότι η κυρία Αντωνίου ήταν το 2013 η μόνη από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που θέλησε να καταθέσει στεφάνι στη γιορτή μίσους στο Βίτσι, μαζί με τους χρυσαυγίτες. Κυκλοφόρησαν φωτογραφίες της από τις γιορτές αλλά και άλλες φωτογραφίες, με την κυρία Αντωνίου να κυκλοφορεί αγκαζέ και χαμογελαστή με την τότε χρυσαυγίτισσα κοινοβουλευτική εκπρόσωπο Δέσποινα Σβερώνη.

Κάποιοι άλλοι ανήρτησαν δηλώσεις «μαργαριτάρια» της Μαρίας Αντωνίου. Οπως όταν θέλησε να απαντήσει στα εμφυλιοπολεμικά συνθήματα ορισμένων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, για ραντεβού στα γουναράδικα.

Στους οποίους απάντησε (όχι δεν έκανε χιούμορ):

«Επειδή ακόμα κάποιοι ονειρεύονται ραντεβού στα γουναράδικα, ως Ελληνίδα και βουλευτής Καστοριάς, οφείλω να δώσω μία απάντηση. Αφήστε επιτέλους ήσυχους τους γουναράδες. Κάνουν τη δουλειά τους, είναι από τους τελευταίους παραγωγικούς κλάδους της πατρίδας μας και χρειάζονται την ενίσχυση και τη βοήθειά μας. Επιτέλους τι θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ; Να κλείσουν όλες οι παραγωγικές μονάδες στη χώρα; Να κλείσουν οι γουνοποιητικές επιχειρήσεις; Ας το πει επιτέλους και να σταματήσει να κρύβεται».

Το βιογραφικό της

Η Μαρία Αντωνίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καστοριά. Σπούδασε Δασολογία στη Γεωπονοδασολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Εργάστηκε ως δασολόγος σε πολλές εταιρείες του ιδιωτικού τομέα αλλά και στο Δημόσιο, στις Διευθύνσεις Δασών Φθιώτιδας και Καστοριάς. Από τον Φεβρουάριο του 2005 έως τον Ιούνιο του 2009 διετέλεσε Γενική Γραμματέας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καστοριάς. Το 2007 εξελέγη αιρετό μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. Από τον Μάιο του 2012 έως τον Ιούνιο του 2019 διετέλεσε βουλευτής Καστοριάς με τη Νέα Δημοκρατία. Από τον Ιανουάριο του 2016 έως τον Ιούνιο του 2019 ήταν αναπληρωτής τομεάρχης Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, υπεύθυνη για θέματα Έρευνας και Καινοτομίας. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/politiki/maria-antonioy-i-epilogi-poy-apogoiteyse

Προτεινόμενα για εσάς