Σε συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής η άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη - Παρακολουθήστε ζωντανά τη συνεδρίαση

Για τις αιτήσεις άρσης της ασυλίας του Παύλου Πολάκη, για δύο υποθέσεις αναμένεται να αποφανθεί σήμερα η Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων, σύμφωνα με τo άρθρο 62 του Συντάγματος και τα άρθρα 43Α και 83 του Κανονισμού της Βουλής.

Η ονομαστική ψηφοφορία, ξεκίνησε ακριβώς στις 12:00 το μεσημέρι, με πρώτο που κλήθηκε να ψηφίσει τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Πρόκειται για την υπόθεση καταγραφής της συνομιλίας του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα και την υπόθεση του αδικήματος της συκοφαντικής δυσφήμισης, μετά τη μήνυση του προέδρου των εργαζόμενων του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πουλή, κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

Παρακολουθήστε ζωντανά από την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής την συζήτηση:

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από τη συζήτηση στη Βουλή για την άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη

Παίρνοντας τον λόγο, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας ανέβασε εξ αρχής τους τόνους, εξαπολύοντας επίθεση σε κυβέρνηση και μέσα μαζικής ενημέρωσης, κάνοντας λόγο για «συμμορία» και αφήνοντας αιχμές για διαπλοκή με χρήματα κρατικής διαφήμισης.

Αμέσως μετά τον λόγο έλαβε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος που αφού έκανε λόγο για προαποφασισμένη απόφαση, ανακοίνωσε την αποχώρηση της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή.

Τι είπε ο ίδιος ο Παύλος Πολάκης

Ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε επίθεση προς τον πρώην πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πουλή λέγοντας έχει παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη για πολλές υποθέσεις όπως για «παράνομους διορισμούς του κ. Γεωργιάδη (σ.σ Άδωνι Γεωργιάδη)».

Σε άλλο σημείο υποστήριξε πως «έχουν βρει στους λογαριασμούς του Πουλή 240.000 ευρώ τα οποία δεν μπορεί να δικαιολογήσει» και ότι η σύζυγος του κ. Πουλή, είχε κάνει την εισήγηση και είχε υπογράψει 894 συμβάσεις διαφημιστικής δαπάνης επί υπουργίας Άδωνι Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη, από τον Οκτώβριο του 2013 έως τα τέλη του 2014. Ο ίδιος εκτίμησε πως συνολικά οι δαπάνες ανέρχονται σε δεκάδες εκατομμύρια και τόνισε πως η υπόθεση μένει να στοιχειοθετηθεί.

«Εδώ υπάρχει όλη η βρωμιά του συστήματος των ΜΜΕ της χώρα και αποδεικνύεται γιατί όταν την πρωτοαποκάλυψα μου την “πέσανε” όλοι οι δημοσιογράφοι. Τα πεντοχίλιαρα φεύγανε σαν το “χαλάζι” για να μπαίνουνε μπάνερ σε σάιτ που δεν τα ξέρει η μάνα τους. Υπάρχει βουλευτής, ο κ. Παππάς, που τον Δεκέμβρη του 2014 πήρε 90.000 ευρώ για σάιτ που το άνοιξε στο όνομα της γυναίκας του και το έκλεισε έναν χρόνο μετά», είπε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός, λέγοντας ότι με αυτά τα χρήματα έκανε την προεκλογική του εκστρατεία.

Ο κ. Πολάκης στράφηκε και κατά της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», αναφερόμενος στην επίμαχη συνομιλία του με τον Γιάννη Στουρνάρα. «Του είπα “κανονικά θα έπρεπε να σε ηχογραφώ κι εγώ. Καλά κάνεις και ελέγχεις τα δάνεια μου αλλά θα έπρεπε να ελέγξεις και τα δάνεια του Πρώτου Θέματος και του Κήρυκα Χανίων, για τα οποία δεν έχεις κάνει ερώτημα ποτέ”». Αναφερόμενος δε στον Θέμο Αναστασιάδη, ο κ. Πολάκης είπε ότι το δικαστήριο τον έκρινε άπορο και «τώρα που βγήκε η διαθήκη “να και τα ακίνητα στην Ελβετία, να και τα ακίνητα στη Ζυρίχη” και 200 ευρώ το μήνα μπορούσε να δώσει».

Στρέφοντας τα πυρά του και στον Τάκη Χατζή και το σάιτ του, Newpost, υπογράμμισε πως ο κ. Χατζής έλαβε 150.000 ευρώ για διαφημίσεις ενώ άφησε αιχμές για διαπλοκή και με τον κ. Πουλή του ΚΕΕΛΠΝΟ. «Ο Πουλής έχει φτιάξει off shore στο εξωτερικό. Μπαίνει μέτοχος η γυναίκα του κ. Χατζή και μετά από λίγο την κλείνουνε. Τι να υποθέσει κανείς; Δεν έχει κίνηση. Η γυναίκα του υπογράφει τις δαπάνες στη Βουλγαρία για να “ασχοληθούν με τον τουρισμό”. Αθώα όλα, δεν ξεπλένουν μαύρο χρήμα».

Ο ίδιος αναφέρθηκε παράλληλα και σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από ΚΕΕΛΠΝΟ προς τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, χορηγία ενός εκατομμυρίου στον ΑΝΤ1 και χιλιάδες ευρώ προς τα Parapolitika. Παράλληλα κατήγγειλε πως για την αγορά θερμικών καμερών για τη γρίπη, που όπως είπε η καλύτερη στοιχίζει περίπου 10.000 ευρώ, το δημόσιο έδωσε 115.000 για κάθε μία.

Από το βήμα της Βουλής, ο κ. Πολάκης έκανε λόγο για μία «ξεκάθαρη πολιτική δίωξη» σε βάρος του, «όπου η κυβερνητική πλειοψηφία μαζί με βουλευτές του ΚΙΝΑΛ επιδιώκουν να έχουν συγκεκριμένα οφέλη». Θέλουν «να με εξαναγκάσουν σε σιωπή ώστε να μην ασκώ κριτική από τα έδρανα της αντιπολίτευσης».

«Για αυτούς τους λόγους που συνδέονται σαφέστατα έρχεται η άρση της βουλευτικής ασυλίας. Προσπαθείτε μέσα από αυτή τη διαδικασία να με λασπολογήσετε και ξέρω πώς θα το συνεχίσετε. Θα κάνετε μια τρυπα στο νερό, είμαι πολύ ψηλά, τόσο ψηλά που δεν μπορείτε να με δείτε. Γιατί οι κόρες μου λένε ότι είναι περήφανες για μένα; Εσας θα σας το λένε τα παιδιά σας; Προσπαθήστε να με βάλετε φυλακή, δεν θα τα καταφέρετε», κατέληξε.