Βίντεο από τη Βουλή: Οι δευτερολογίες του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη

Με τις δευτερολογίες των πολιτικών αρχηγών, αντιπολίτευσης και κυβέρνησης, κλείνει σήμερα η συζήτηση στην Βουλή, επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, με τους υπουργούς και υφυπουργούς να είναι επίσης πρωταγωνιστές της συζήτησης στην Βουλή μέχρι τα μεσάνυχτα, που θα γίνει η ψηφοφορία.

Όταν στο βήμα ανέβηκε για τη δευτερολογία του, ο πρόεδρος της αξιωματικής  αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, στάθηκε ιδιαίτερα στα περί νίκης, έναντι του λαϊκισμού, που επαναλαμβάνει η κυβέρνηση, αναφερόμενη στην εκλογική της νίκη, κάνοντας μία αναδρομή σε πεπραγμένα και πολιτικές της περιόδου που ήταν κυβέρνηση ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και καταλήγοντας,, πως η κυβέρνηση δεν νίκησε τον λαϊκισμό, τουναντίον μάλιστα, τον τροφοδότησε.

Αναφορικά με τις μειώσεις του ΕΝΦΙΑ, που όπως είπε είναι ένα μέτρο ελάφρυνσης που προγραμμάτισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το οποίο διατηρείται,  έθεσε το παράδειγμα, της έκπτωσης των 77 ευρώ στον ΕΝΦΙΑ ενός απλού διαμερίσματος, αξίας 60..000 ευρώ και 700 ευρώ για μία βίλα αξίας ενός εκατομμυρίου στην  Εκάλη, καταλήγοντας: Δίνετε λίγα στους πολλούς και πολλά στους λίγους. Αυτή είναι η πολιτική σας.

 Ολόκληρη η  ομιλία Τσίπρα, στο ακόλουθο Video:

Ο Πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ ανεβαίνοντας στο Βήμα στη συνέχεια, για τη δευτερολογία του, είπε:«Η διαδικασία αυτή των προγραμματικών δηλώσεων πήγε ένα βήμα μπροστά τον διάλογο σε αυτό το κοινοβούλιο. Στις περισσότερες τοποθετήσεις η αίθουσα ήταν αρκετά γεμάτη. Κύριε Τσίπρα θα σας ζητήσω να μπείτε στη μηχανή του χρόνου και να προσγειωθείτε στο σήμερα. Στις 7 Ιουλίου έγιναν εκλογές και τις χάσατε.

Και επειδή αναφερθήκατε σε πολλές δημόσιες τοποθετήσεις μου για το τέλος του λαϊκισμού που έχω αναφέρει, λαϊκιστές και ψεύτες σας λέει η πλειοψηφία του ελληνικού λαού και το έδειξε στις εκλογές. Είναι καιρός να αλλάξετε λογογράφο, γιατί αν τα κάνατε όλα τόσο καλά όσο λέτε, τότε το αποτέλεσμα των εκλογών θα ήταν διαφορετικό. Έχετε υποστεί μέσα σε 2 μήνες 3 εκλογικές ήττες».

Για την επόμενη ημέρα ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι: «Θα κάνουμε την αυτοδύναμη Ελλάδα του 21ου αιώνα. Η Βουλή πρέπει να γίνει ο καθρέφτης μιας χώρας που αλλάζει, που περνά στην εποχή της ελπίδας και της δημιουργίας. Είμαι 15 χρόνια βουλευτής αλλά για πρώτη φορά αισθάνθηκα σε αυτήν την αίθουσα έναν αέρα αισιοδοξίας. Η ευθύνη μας είναι βαριά την αναλαμβάνουμε όμως. Τα έργα μετρούν πολύ περισσότερο από τα λόγια. Το μήνυμα από αυτήν τη συζήτηση έχει φτάσει στην κοινωνία,. και είμαι βέβαιος ότι οι πολίτες βλέπουν τα βήματά μας».

 Ολόκληρη η  ομιλία Μητσοτάκη, στο ακόλουθο Video:

Παρακολουθείστε σε ζωντανή αναμετάδοση, την συνέχεια της διαδικασίας, έως και την ψηφοφορία, για παροχή Ψήφου Εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση: